ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕYΘ. ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΣ ΚΟΦΤΕΡΟΣ
Υφυπουργείο Ψηφιακής Στρατηγικής & Καινοτομίας


• Εθνικός στόχος η Ψηφιακή Ανάπτυξη της Κύπρου μέσα από Υφυπουργείο Ψηφιακής Στρατηγικής και Καινοτομίας


• Για αυτό το καλύτερο αύριο της χώρας μας πρέπει με συνεννόηση να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί σήμερα


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο τρόπος που η χώρα μας θα μπορέσει να κάνει άλματα στην ανάπτυξη και στην καινοτομία προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.


Προς αυτή την κατεύθυνση χαιρετίζουμε την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη για την εφαρμογή συνεκτικού στρατηγικού ψηφιακού σχεδιασμού μέσα από ένα Υφυπουργείο Ψηφιακής Στρατηγικής και Καινοτομίας με στόχο την πλήρη, απρόσκοπτη, και γρηγορότερη ψηφιακή ανάπτυξη της Κύπρου.


Αποτελεί δε την έμπρακτη μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για βιώσιμη και έξυπνη ανάπτυξη βασισμένη στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.


Σημειώνουμε θετικά την ορθή εισήγηση του ΑΚΕΛ επί του θέματος, το οποίο πρότεινε τη δημιουργία σχετικού Υφυπουργείου καθώς και την αποφασιστική αποδοχή της από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που αποτελούν παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού για το καλό του τόπου.


Η Ψηφιακή Ανάπτυξη της Κύπρου είναι εθνικός στόχος για το καλό όλης της Κύπρου. Είναι ο μόνος δρόμος προς έξυπνη διακυβέρνηση, διαφάνεια και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας για ενδυνάμωση των πολιτών και της κοινωνίας.


Αδιαμφισβήτητα αποτελεί το μέλλον. Και για αυτό το καλύτερο αύριο της χώρας μας πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί σήμερα.


Λευκωσία, 5 Νοεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι