Σε επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου προς το Κτηματολόγιο, με ημερομηνία 10 Αυγούστου, γινόταν αναφορά ότι τα πιστωτικά ιδρύματα έπρεπε να κρίνουν κατά πόσο ο αγοραστής και ο πωλητής ενήργησαν καλόπιστα, για να μπορούν να αφήσουν να προχωρήσει η έκδοση τίτλων προς εγκλωβισμένους αγοραστές.


Ως λογικό επακόλουθο, το Κτηματολόγιο έκρινε ότι τίποτα δεν είχε αλλάξει στη στάση των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετικά με τα ζητήματα εγκλωβισμένων αγοραστών.    


Με χθεσινή παρέμβαση του προς τον Σύνδεσμο Τραπεζών, ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κάλεσε τον Σύνδεσμο να σεβαστεί τη δέσμευση που είχαν αναλάβει ενώπιον της Επιτροπής και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να υλοποιηθούν αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Δεν μπορεί το θύμα, ο καλόπιστος αγοραστής να παραμένει εγκλωβισμένους εξ’ αιτίας κακόπιστου πωλητή.


Με σημερινή του επιστολή, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, ξεκαθαρίζει τη θέση τους ότι «σε καμία περίπτωση επιθυμούμε τη θυματοποίηση των αγοραστών οι οποίοι ενώ έχουν ενεργήσει καλόπιστα, έχουν ‘εγκλωβιστεί’ λόγω πράξεων ή παραλείψεων των πωλητών».


 Δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για τη διευκρινιστική θέση του Συνδέσμου, αλλά ταυτόχρονα να επισημάνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του θέματος.


Λευκωσία, 2 Νοεμβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι