ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα όπου θα συμμετέχει ως ομιλητής στην 3η Ευρώ-Αραβική Σύνοδο (3rd EU- Arab World Summit), η οποία διεξάγεται στις 29 και 30 Οκτωβρίου.


Η φετινή Ευρώ- Αραβική Σύνοδος φέρει τον τίτλο «Κοινοί Ορίζοντες» και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Στόχος της Συνόδου είναι να καταστεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου ώστε να αποτελέσει πλατφόρμα για την ενίσχυση της συνεννόησης μεταξύ των δύο μερών που είναι προϋπόθεση για την ευημερία και την ασφάλεια.


Στη Σύνοδο συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, υπουργοί κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αραβικού κόσμου καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών. Τις εργασίες της συνόδου θα χαιρετήσει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Συμμετέχουν επίσης, σύνεδροι από κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από την Παλαιστίνη, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, το Κατάρ, τη Λιβύη, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ.


Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα έχει και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο Πρόεδρος συνοδεύεται από τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος κ. Αλέξανδρο Σίνκα.


Λευκωσία, 29 Οκτωβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι