Μετά από συνάντηση του Ευρωβουλευτή με τον Επίτροπο Παιδείας και Νεολαίας κ. Navracsics, υπήρξε θετική ανταπόκριση για υλοποίηση της Πρότασης 


Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου σε συνάντηση του με τον Επίτροπο της ΕΕ, Navracsics υπεύθυνο για θέματα Παιδείας, Νεολαίας και Πολιτισμού, έθεσε προς συζήτηση την Εισήγηση του για Δημιουργία Ενιαίας Ευρωπαϊκής Φοιτητικής Κάρτας για όλους τους φοιτητές της ΕΕ


Ο Λευτέρη Χριστοφόρου τόνισε στον Επίτροπο την αναγκαιότητα η ΕΕ να δημιουργήσει και να καθιερώσει την Ευρωπαϊκή Κάρτα για τους Φοιτητές μας.


Ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι:


"Αποτελεί υποχρέωση της ΕΕ καθώς και επιτακτική αναγκαιότητα, η ΕΕ να συνεισφέρει και να στηρίξει τους Ευρωπαίους φοιτητές, με την Ευρωπαϊκή Φοιτητική Κάρτα. Αυτή η Φοιτητική Κάρτα θα παρέχει σημαντικά δικαιώματα και διευκολύνσεις στους Ευρωπαίους μας Φοιτητές. Αυτές οι Διευκολύνσεις θα ξεκινούν από τη παροχή δωρεάν πρόσβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Σημαντικές Εκπτώσεις στις Φοιτητικές Αγορές, τη κάλυψη στην Αγορά Βιβλίων, Χρήση Διαδικτύου, πιθανές επιστροφές Φόρων και πολλά άλλα, που θα διευκολύνουν σημαντικά τους Φοιτητές μας.


Πιστεύω, τόνισε, ο Λευτέρης Χριστοφόρου, ότι αποτελεί χρέος της ΕΕ προς τους Νέους μας, οι οποίοι πρέπει να νιώσουν στην πράξη ότι η ΕΕ είναι κοντά τους και τους στηρίζει σε αυτή την ευαίσθητη και σημαντική φάση της ζωής τους.
Η ΕΕ έχει και την οικονομική δυνατότητα και τα σχετικά Προγράμματα όπως το Erasmus+, το Horizon 2020 καθώς και κονδύλια του Προϋπολογισμού, που μπορούν να καλύψουν και να υποστηρίξουν αυτή τη σημαντική εισήγηση που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι νέοι μας, αλλά και η ίδια η ΕΕ.


Επίσης επεσήμανε, ο Ευρωβουλευτής, ότι δεν φτάνει απλά να διαπιστώνουμε ότι οι νέοι μας, αποστασιοποιούνται από την ΕΕ και να αυξάνεται η κριτική στην ΕΕ και ο Ευρωσκεπτικισμός, αλλά πρέπει να απαντήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις υπέρ των νέων μας και θεωρώ ότι η καθιέρωση και Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Φοιτητικής Κάρτας, είναι μία επιβεβλημένη ενέργεια και πολιτική από την ΕΕ.


Ο Λευτέρης Χριστοφόρου εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η ΠΡΟΤΑΣΗ του έγινε, θετικά αποδεκτή από τον Επίτροπο της ΕΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτή η Πρόταση θα μπορούσε να υλοποιηθεί από το 2021.


Ο Ευρωβουλευτής επέμεινε ότι η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του πρέπει να υλοποιηθεί από το Σεπτέμβριο του 2019, με τη νέα φοιτητική περίοδο και πριν ολοκληρωθεί η θητεία της παρούσας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Τέλος, συμφωνήθηκε, με τον Επίτροπο Navracsics να υπάρξει ανοικτή και διαρκής συνεργασία για υλοποίηση αυτής της σημαντικής εισήγησης που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους φοιτητές μας και τη κοινωνία.


Λευτέρης Χριστοφόρου - Αναπλ. Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. – Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ.


4 Οκτωβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι