ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΚΟΥΛΛΑ,
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ


Η Κύπρος καταγράφει τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας
στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η πτωτική πορεία της ανεργίας συνεχίζεται. Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας η ανεργία στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2018 ήταν στο 7,5% σε σύγκριση με 10,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια πολλών άλλων θετικών νέων για την οικονομία μας. Όπως η αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης S&P στην επενδυτική βαθμίδα, η μείωση του κόστους δανεισμού της κυπριακής οικονομίας από τις αγορές, ο ψηλός ρυθμός ανάπτυξης που συνεχίζεται καθώς επίσης και τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που διευρύνονται.


Οφείλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια αναπτυξιακή πορεία που φέρνει πραγματικά αποτελέσματα. Να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο για να φτάσουμε το συντομότερο σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Αλλά και για να πετύχουμε την ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου για το σύνολο των πολιτών.


Μπροστά μας διανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας. Με σύνεση και συναίνεση μπορούμε να κάνουμε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που, παρά τις όποιες μεμονωμένες και βραχυπρόθεσμες αντιδράσεις, είναι η μόνη οδός για την πρόοδο και ευημερία όλων. Όπως έχει ήδη αποδειχθεί, οι πολιτικά δύσκολες αποφάσεις είναι αυτές που τελικώς έχουν και τα βέλτιστα αποτελέσματα.


Λευκωσία, 2 Οκτωβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι