ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Παιδεία


Ο Εκπρόσωπος Τύπου, κ. Δημήτρης Δημητρίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου «σχετικά με τα θέματα παιδείας; αρχίζει ο διάλογος, προχωράει το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνα και ενδεχομένως να υπάρξουν αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης.» απάντησε:


Επιτέλους ξεκινά ο διάλογος για τα μεγάλα, για τα σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να μας απασχολούν, όπου θα συζητήσουμε για την παιδεία, τη δημόσια εκπαίδευση, το δημόσιο σχολείο με επίκεντρο τους μαθητές και το τι πολίτες θέλουμε να βγάζουμε έξω στην κοινωνία.


Από εκεί και πέρα χρειάζεται να συμπεριφερθούμε όλοι στον διάλογο που ξεκινά την Τετάρτη με την μέγιστη υπευθυνότητα. Και χρειάζεται να προσέλθουμε σε αυτόν με τις καλύτερες των προθέσεων.


Αρκετά κουράσαμε και κουραστήκαμε κι εμείς, σ’ αυτό το τρίμηνο που έληξε με τρόπο που αφήνει τα περιθώρια για να προχωρήσουμε επιτέλους σε μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στην παιδεία που χρειάζονται τα παιδιά μας και χρειάζεται και ο τόπος.


Σε σχέση με τα τετράμηνα είναι απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας, είναι η εκπαιδευτική πολιτική της χώρας για να εφαρμοστούν.


Όπως ξέρετε η πρόταση νόμου που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων έχει αναφερθεί στο Ανώτατο.


Μέχρι την εκδίκασή της, εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί το τι ισχύει στη νομοθεσία, το τι ψηφίστηκε. Και φέτος αυτό που ψηφίστηκε και θα ισχύσει είναι η εφαρμογή των τετραμήνων.


Και χρειάζεται όλοι μας να συμβάλουμε στο να λειτουργήσει ο θεσμός αυτός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Λευκωσία, 28 Σεπτεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι