ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε την ετοιμότητά του
και ξεκαθάρισε τις προθέσεις της δικής μας πλευράςO Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σημερινή του ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επαναβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητά του για επανάληψη του διαλόγου στη βάση των έξι σημείων του πλαισίου Γκουτέρες.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Κατέστησε σαφές πως μόνο μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, ευθυγραμμισμένη με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ και τις καλύτερες πρακτικές δημοκρατικών κρατών των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για επίτευξη διαρκούς ειρήνης που θα επιτρέψει στην Κύπρο να προχωρήσει μπροστά και όλους τους Κύπριους να ζήσουν σε ένα κανονικό κράτος και να εργαστούν μαζί για την προοπτική και την ασφάλεια όλων.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η λύση του Κυπριακού θα επηρεάσει θετικά την διατήρηση και την εμβάθυνση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης και στον περιφερειακό ρόλο που η χώρας μας έχει σήμερα στην περιοχή και στην ενίσχυση αυτού του ρόλου μετά την επίλυση του Κυπριακού που θα καταστήσει την Κύπρο φάρο σταθερότητας και θα δημιουργήσει συνέργειες με τις άλλες χώρες για την ευημερία όλων.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε την ετοιμότητά του, ξεκαθάρισε τις προθέσεις της δικής μας πλευράς και έστειλε το μήνυμα προς την Τουρκία, που έχει κύριο ρόλο στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.


Εμείς, ελπίζουμε πως αύριο στην συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Γκουτέρες θα ανοίξει ο δρόμος για την επανέναρξη του διαλόγου.

Λευκωσία, 27 Σεπτεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι