ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει τη σημερινή εξαίρετης σημασίας υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με την Αίγυπτο για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς κυπριακό φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.


Η διακρατική συμφωνία, η πρώτη του είδους της στην περιοχή μας, επιβεβαιώνει, γι’ ακόμα μια φορά, τους στενούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και επισφραγίζει, με τον πιο επίσημο τρόπο, τη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών στον τομέα της ενέργειας.


Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι τόσο η συμφωνία όσο και ο προτεινόμενος αγωγός, τυγχάνουν της πλήρους στήριξης της ΕΕ.


Μέσω επανεξαγωγών αερίου από το «Αφροδίτη» με τη μορφή LNG, ο αγωγός θα καταστήσει δυνατή τη μεταφορά στην ΕΕ των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, συμβάλλοντας έτσι στην επιδιωκόμενη, από την ΕΕ, ασφάλεια του ενεργειακού της εφοδιασμού και διαφοροποίηση των ενεργειακών της πηγών και διαδρομών.


Η σημερινή συμφωνία ορόσημο είναι αποτέλεσμα του ορθού ενεργειακού σχεδιασμού και εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.


Οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε η χώρα μας να καταστεί ενεργειακός κόμβος, με συνεργασίες με τις γείτονες χώρες και παροχή υπηρεσιών στις εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Λευκωσία, 19 Σεπτεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι