ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Επιτυχής η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου


• Η εμπιστοσύνη για την κυπριακή οικονομία εδραιώνεται και αποδεικνύεται στην πράξη


Η επιστροφή της χώρας μας στις αγορές έγινε σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εμπιστοσύνη για την κυπριακή οικονομία εδραιώνεται και αποδεικνύεται στην πράξη.


Η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ έκλεισε με το χαμηλότερο επιτόκιο που πετύχαμε ποτέ ως χώρα για τη συγκεκριμένη διάρκεια, στο 2,4%. Η ζήτηση επίσης ήταν πρωτοφανής, με την υπερκάλυψη να φτάνει στα 5,7 δις ευρώ.


Η σημερινή μέρα είναι σημαντική. Μετά από την επιστροφή της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα, έχουμε την πρώτη χειροπιαστή πράξη που δείχνει το δρόμο για το πως θα συνεχίσουμε, ως χώρα και ως οικονομία να κινούμαστε σε ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι ακόμη ένα απτό αποτέλεσμα της σωστής στρατηγικής και πολιτικής της διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη. Είναι επίσης μια σημαντική απόδειξη πως οι θυσίες όλων των πολιτών αποδίδουν.


Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να επαναλάβουμε πως έχουμε επίγνωση των πραγματικοτήτων. Ξέρουμε πως είμαστε στη μέση του δρόμου και πως χρειάζεται να συνεχίσουμε χωρίς πανηγυρισμούς και εφησυχασμό. Χρειάζεται να συνεχίσουμε στον δρόμο των πλεονασματικών προϋπολογισμών, χωρίς εκτροχιασμό της οικονομίας μας. Χρειάζεται επίσης, με σύμμαχό μας την κοινωνία και με την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.


Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι