ΔΗΛΩΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα είναι ένα σημαντικότατο γεγονός. Θωρακίζει την κυπριακή οικονομία και η χρηματοδότηση του κράτους μας μπορεί να γίνεται χωρίς προβλήματα και με καλύτερος όρους με πιο χαμηλά επιτόκια.


Την ίδια ώρα, η αναβάθμιση αυτή θα βελτιώσει το κλίμα εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία για να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις.


Οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να υπάρχουν. Για να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Για να υπάρχει η δυνατότητα του κράτους, μέσω της κυβερνητικής πολιτικής να συνεχίσει να ασκεί και να ενδυναμώνει την κοινωνική πολιτική.


Ο πλεονασματικός και αναπτυξιακός προϋπολογισμός του 2019 έχει έντονη μεταρρυθμιστική χροιά. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ξεκάθαρης πολιτικής στόχευσης της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.


Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής που θα μειώσει την γραφειοκρατία, η λειτουργία της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης που θα ενισχύσει το έργο των δικαστηρίων και θα μειώσει τον χρόνο διεκπεραίωσης των δικαστικών διαδικασιών, θέματα οριζόντιας μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας και μια σειρά από άλλες μεταρρυθμίσεις που σήμερα έχει ανάγκη ο τόπος είναι απαραίτητες να γίνουν.


Για να γίνουν δεν αρκεί η πολιτική βούληση και η θέληση της κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού. Χρειάζεται πολιτική στήριξη από τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και η συμμαχία με όλη την κοινωνία.


Λευκωσία, 17 Σεπτεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι