ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • Με την κοινωνική συμμαχία όλων των πολιτών αλλά και με την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων μπορούμε να πάρουμε την Κύπρο ακόμη πιο μπροστά


Η χθεσινή αναβάθμιση της Κύπρου σε επενδυτική κατηγορία από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s φέρνει τη χώρα μας στις οικονομίες που μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση για να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη του τόπου μας.


Αυτό γίνεται μετά από 6,5 χρόνια απουσίας της Κύπρου από επενδυτική βαθμίδα. Η θετική αυτή αξιολόγηση θωρακίζει την οικονομία μας και αυξάνει, και την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους επενδυτές.


Η εξέλιξη αυτή θα έχει αντίκτυπο και στην κοινωνία. Θα βοηθήσει για να δοθούν κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.


Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα στην οικονομία του τόπου είναι αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας όλων των πολιτών. Είναι αποτέλεσμα του σωστού σχεδιασμού από την κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη, αλλά και της υπευθυνότητας που έδειξε η πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή, ιδιαίτερα το Δημοκρατικό Κόμμα, σε κομβικά και κρίσιμα νομοσχέδια.


Η χθεσινή αναβάθμιση, ο πλεονασματικός προϋπολογισμός του 2019, η συνεχής μείωση της ανεργίας είναι στοιχεία που δείχνουν το δρόμο για τα επόμενα χρόνια.


Στον Δημοκρατικό Συναγερμό αναγνωρίζουμε τις πραγματικότητες. Είμαστε στη μέση του δρόμου. Οι προκλήσεις για την οικονομία και για την κοινωνία είναι αρκετές. Δεν πανηγυρίζουμε και δεν εφησυχάζουμε. Χρειάζεται να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία ανάπτυξης. Γιατί είναι μέσα από αυτό το δρόμο της σοβαρότητας και της συνετής διαχείρισης που θα συνεχιστεί η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες.


Με την κοινωνική συμμαχία όλων των πολιτών αλλά και με την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων μπορούμε να πάρουμε την Κύπρο ακόμα πιο μπροστά. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε στις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.


Λευκωσία, 15 Σεπτεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι