Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ
• Αυτή η πολιτεία πρέπει επιτέλους, αντί να επικεντρώνεται σχεδόν καθημερινά πώς να γίνεται καλύτερος εργοδότης, που είναι ήδη ο καλύτερος εργοδότης που υπάρχει στην Κύπρο, να αφιερώνει και χρόνο για το πώς στηρίζει παραγωγικές δυνάμεις και παραγωγικούς τομείς.


Είχαμε μια εξαίρετη συνάντηση στην παρουσία συνεργατών και του Υπουργού Γεωργίας και δικών μου. Ο τομέας της Γεωργίας, αλλά και του Περιβάλλοντος, είναι πάρα πολύ σημαντικοί.


Ευχαριστούμε τον Υπουργό για την ενημέρωση όπως και την πολιτική του πρόθεση να κρατά ενήμερο το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων. Μέσα από τον διάλογο και την αλληλοενημέρωση μπορούμε να λαμβάνουμε τις πιο καλές αποφάσεις για τον τόπο και για συγκεκριμένους τομείς.


Θα πω μια τοποθέτηση για τον γεωργικό μας τομέα, την κτηνοτροφία αλλά πολύ περισσότερο για τους ανθρώπους του κόπου και του μόχθου.


Αυτή η πολιτεία πρέπει επιτέλους, αντί να επικεντρώνεται σχεδόν καθημερινά πώς να γίνεται καλύτερος εργοδότης, που είναι ήδη ο καλύτερος εργοδότης που υπάρχει στην Κύπρο, είναι καιρός να αφιερώνει και χρόνο για το πώς στηρίζει παραγωγικές δυνάμεις και παραγωγικούς τομείς.


Και οι γεωργοί μας πρέπει να στηριχτούν. Να στηριχτούν και στην παραγωγή αλλά να στηριχτούν και στους τρόπους της εμπορίας.


Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού παραγωγού είναι όταν από το θερμοκήπιο του φεύγει μια κάσα, είτε φρούτα είτε λαχανικά είτε φθαρτά, όσα πουλιέται μια κάσα μέχρι να έρθει Λευκωσία και να την αγοράσει κάποιος στο λιανικό εμπόριο, η τιμή της κάσας είναι η τιμή για ένα-δυο κιλά.


Γιατί μέσα σε αυτή την αλυσίδα της εμπορίας υπεισέρχονται και πολλοί μεσάζοντες. Δεν έχω πρόβλημα με τους μεσάζοντες αλλά δεν μπορεί στο τέλος αυτός που παίρνει τα λιγότερα να είναι αυτός που τα παράγει την στιγμή που ο καταναλωτής πληρώνει πολύ περισσότερα από ότι ο γεωργός εισπράττει.


Είναι ένα θέμα που το συζητήσαμε και με τον Υπουργό κι εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός, όχι μόνο θα στηρίξουμε κυβερνητικές πολιτικές αλλά θα πάμε και με συγκεκριμένες προτάσεις.


Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την Παιδεία και την χθεσινοβραδινή τοποθέτηση της Ρώσικης Πρεσβείας.Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, επειδή τρέχουν και τα θέματα της παιδείας αναμένεται σήμερα να δώσουν οι συντεχνίες την δική τους πρόταση. Θέλουμε μια τοποθέτηση γιατί ακούστηκαν πάρα πολλά.


Απάντηση: Υπάρχουν και θέματα αξιοπρέπειας. Πως μπορείς να κάθεσαι σε ένα τραπέζι να συνομιλείς μέχρι τις τρεις το πρωί, να καταλήγεις σε συμφωνία και μετά να την πετάς στα μούτρα του συνομιλητή σου; Είναι πρόκληση να έχεις και απαίτηση να εξετάσουν και αντιπρόταση πάνω στα συμφωνηθέντα.


Ερώτηση: Κύριε Νεοφύτου σήμερα ο Χάρης Χαραλάμπους, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε τον ΔΗΣΥ ως κόκκινο πανί για τους εκπαιδευτικούς και είπε ότι αν το κόμμα σας επιθυμεί την σύγκρουση θα την έχει.


Απάντηση: Ο ΔΗΣΥ δεν έχει πολύ συγγένεια με το κόκκινο χρώμα. Εάν κάποιοι θέλουν να παρουσιάζονται ως ταύροι ας βρουν άλλο πανί να δείξουν την δύναμη τους.Ερώτηση: Κύριε Νεοφύτου όσον αφορά την συνέντευξη σας την Κυριακή στον Φιλελεύθερο σχετικά με την τοποθέτηση για την σχέση Ρωσίας – Τουρκίας. Είχαμε την απάντηση από πλευράς τους ότι οι επαφές τους στην Άγκυρα εξυπηρετούν την Κύπρο…


Απάντηση: Όλοι όσοι έχουν πρόθεση να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού και ευπρόσδεκτοι είναι για τον ΔΗΣΥ και καλοδεχούμενες οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες τους για στήριξη. Εμείς ως χώρα θέλουμε να έχουμε την στήριξη της διεθνούς κοινότητας. Ως ΔΗΣΥ και ως ηγέτης αυτής της παράταξης είναι ξεκάθαρη και η θέση μας, χωρίς να διαταράσσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε άλλη χώρα και ιδιαίτερα χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ξεκαθαρίζουμε πως για εμάς ο προσανατολισμός της χώρας μας είναι δυτικός γιατί η χώρα μας ανήκει στην Ευρώπη με γνωστούς τους δεσμούς με την δύση.


Λευκωσία, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι