Σήμερα υπάρχουν δεδομένα στο τραπέζι που δεν μπορούμε να αγνοούμε. Υπάρχει η νέα πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου επαναφέρει την πρόταση την 23ης Αυγούστου με σημεία που την βελτιώνουν ακόμη περισσότερο. Είναι ακόμη μία προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία μας. 


Τι εισηγείται σήμερα το ΑΚΕΛ προς τους εκπαιδευτικούς; Να απορρίψουν και αυτή τη νέα πρωτοβουλία του Προέδρου που θα έχει ως αποτέλεσμα την εφαρμογή της σαφώς χειρότερης απόφασης της 4ης Ιουλίου. Αυτή την ώρα χρειάζεται να είμαστε όλοι όσο πιο εποικοδομητικοί μπορούμε. Να λειτουργήσουμε ενισχυτικά για την εκτόνωση και όχι υποδαυλίζοντας την συμπίεση. 


Ως Δημοκρατικός Συναγερμός επαναλαμβάνουμε και σήμερα τη ξεκάθαρη θέση μας πως η κρίση στην παιδεία δεν βολεύει κανέναν. Χρειάζεται να επικρατήσει η λογική, να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία και να μην θυματοποιηθούν οι 120 χιλιάδες μαθητές. Χρειάζεται να βρούμε τις λύσεις μέσα από τον διάλογο. Αναμένουμε από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αποδεχτούν την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και να προσέλθουν σε ένα παραγωγικό και αποτελεσματικό διάλογο. 


Λευκωσία, 1η Σεπτεμβρίου 2018 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι