Προτίθεμαι την Δευτέρα να καταγγείλω την Τουρκία για τις παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Κύπρου ζητώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τον κ Antonio Tajiani αλλά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο μια χώρα που λαμβάνει χρηματοδοτικά κονδύλια από την Ε.Ε όπως είναι η Τουρκία και συνεχίζει να έχει εμπορικές σχέσεις την ίδια στιγμή να προσβάλλει, να προκαλεί και να δημιουργεί προβλήματα σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά προς την Τουρκία, δίνοντας όχι μόνο το ισχυρό μήνυμα ότι είναι ανεπίτρεπτή αυτή η στάση και η συμπεριφορά αλλά και αυτό μπορεί να συνδεθεί και με τις οποιεσδήποτε βοήθειες παρέχονται στην Τουρκία από την Ε.Ε.


Πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους η Τουρκία ότι δεν μπορεί χωρίς κόστος να προβαίνει σε αυτές τις παράνομες αυθαίρετες ενέργειες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε βάρος χώρας μέλους της Ε.Ε. παραβιάζοντας τον Εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο της Ε.Ε.


Λευκωσία, 24 Αυγούστου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι