Η Κύπρος εξαιτίας της Εισβολής και της κατοχής διέρχεται και υφίσταται δύσκολες και ιδιόμορφες καταστάσεις. Μια τέτοια κατάσταση υφίσταται σε Δήμους και Κοινότητες που γειτνιάζουν με την γραμμή καταπαύσεως του πυρός που ουσιαστικά αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα όσον αφορά την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των Κοινοτήτων και των Δήμων.


Η μη δυνατότητα πρόσβασης σε περιοχές που βρίσκονται κάτω από τον Τουρκικό στρατό δημιουργεί τεράστιο κόστος και ιδιαίτερα στους δήμους που γειτνιάζουν με την γραμμή καταπαύσεως του πυρός. Εισηγούμαι και κατέθεσα σχετική πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως αυτές οι περιοχές που είναι χαρακτηριστικά μειονεκτικές περιοχές να τύχουν μιας διαφορετικής στήριξης από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε, για αναζωογόνηση, για έργα υποδομής, για έργα που θα δίνουν ουσιαστικά ζωή και πνοή αφού ο Αττίλας δεν επιτρέπει την περεταίρω ανάπτυξη και ασφυκτιούν κάτω από τον διαρκή κίνδυνο των Τουρκιών στρατευμάτων.


Πιστεύω ότι η Ε.Ε οφείλει να εγκύψει και να στηρίξει αυτές τις περιοχές που βρίσκονται σε μια τεράστια χιλιομετρική γραμμή στην πατρίδα μας και υφίστανται εδώ και χρόνια μειονεκτική αντιμετώπιση.


Λευκωσία, 24 Αυγούστου 2018


 


 


 


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι