ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΣΥ


ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΕκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την παρουσία της ειδικής απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ, στην Κύπρο.


Θεωρούμε κρίσιμες τις διερευνητικές επαφές που έχει με τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό και ειδικότερα τη συνάντηση που θα έχει στην Άγκυρα.


Αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση και προσήλωση στον στρατηγικό στόχο του λαού μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής που συνεχίζεται για 44 ολόκληρα χρόνια.


Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τη διακηρυγμένη αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.


Αυτή ακριβώς η διαδικασία θα οδηγήσει στην επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό με βάση το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο – υπογραμμίζω - ζητά τον τερματισμό της κατοχής, την κατάργηση των εγγυήσεων, την άρση των επεμβατικών δικαιωμάτων και την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.


Για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό το δίλημμα σήμερα δεν είναι Ομοσπονδία ή κάτι καλύτερο. Το πραγματικό δίλημμα είναι Ομοσπονδία ή διχοτόμηση.


Αμετάθετος στόχος μας, η κατάληξη σε μια βιώσιμη και λειτουργική Ομοσπονδιακή λύση: μια Ενωμένη Κύπρος μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη.


Λευκωσία, 23 Ιουλίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι