ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΣΥ Ν.ΝΟΥΡΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΔΗΣΥ
Θέλουμε να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας για την χθεσινή ομόφωνη ψήφιση των τεσσάρων προτάσεων νόμου που ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέθεσε αναφορικά με το θέμα των πυρκαγιών.


Τα τελευταία αυξανόμενα κρούσματα εμπρησμών ήταν η αιτία για την οποία κρίναμε ότι θα έπρεπε να λάβουμε πιο αποφασιστικά μέτρα στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος των εμπρησμών αλλά και των κακόβουλων πυρκαγιών.


Ως εκ τούτου καταθέσαμε τέσσερεις προτάσεις νόμου με τις οποίες ρυθμίζονται τα συγκεκριμένα θέματα και διπλασιάζονται ουσιαστικά οι ποινές κατά τρόπο που να είναι αποτρεπτικός για όποιους θεωρούν ότι μπορούν να προβαίνουν σε αυτές τις καταδικαστέες ενέργειες.


Είτε πρόκειται για εμπρησμό, είτε πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού, είτε πρόκειται για κακόβουλη πρόκληση πυρκαγιάς, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Η τραγική εξέλιξη είναι ότι καταστρέφεται το περιβάλλον, καταστρέφεται η φυσιογνωμία της χώρας μας και βεβαίως καταστρέφεται το μέλλον των ίδιων των παιδιών αυτού του τόπου για τις επόμενες γενιές.


Ως εκ τούτου και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι οι ποινές είναι εξαιρετικά ψηλές, μέχρι είκοσι χρόνια φυλάκιση και 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, οι ποινές είναι αναλογικές. Εάν πρόκειται για αμέλεια, για εμπρησμό, για εμπρησμό με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής αλλά και για κακόβουλη πράξη.


Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και να δηλώσουμε ότι, με την συγκεκριμένη ενέργειά μας θέλουμε να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στην κοινωνία ότι θα είμαστε αμείλικτοι σε όσους επιβουλεύονται τα δάση μας και σε όσους καταστρέφουν το περιβάλλον. 


 Λευκωσία, 11 Ιουλίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι