Ήταν ένα εξαιρετικό συνέδριο, στο οποίο έγινε βαθιά συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Στο επίκεντρο ήταν και θέματα που αφορούν την Κύπρο, όπως είναι η κοινή δημοσιονομική πολιτική αλλά και η άποψη κάποιων χωρών για κοινό εταιρικό φόρο. Είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης.


Ναι, πιστεύουμε σε δημοσιονομικούς στόχους και κοινή δημοσιονομική πολιτική αλλά εξηγήσαμε πως για να μπορέσεις να έχεις οικονομική ανάπτυξη πρέπει να μειώνεις φόρους και όχι να ακούμε συζητήσεις, σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει προβλήματα ανταγωνισμού, ότι πρέπει να αυξήσει τους εταιρικούς φόρους.


Θεωρώ ότι οι θέσεις και τα επιχειρήματά μας ήταν πειστικά και έχουν αντιληφθεί, τουλάχιστον οι συμμετέχοντες, πόσο σημαντικό είναι ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να στηρίξουμε αυτή την αρχή: Ναι, να θέτουμε δημοσιονομικούς στόχους, αλλά η κάθε χώρα να αποφασίζει από μόνη της με ποια εργαλεία θα πετυχαίνει αυτούς τους στόχους.


Παράλληλα συζητήθηκε το μέλλον της Ευρώπης γενικότερα, το μέλλον του Ευρώ και πώς μπορεί να γίνει το ισχυρό νόμισμα παγκόσμια αλλά και που μπορεί οι συναλλαγές να μην περιορίζονται, όπως σήμερα, αποκλειστικά και μόνο στο δολάριο.


Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης. Μέσα από διάλογο, ανταλλαγή απόψεων, διάλογο, αλληλοκατανόηση και αλληλεγγύη και είναι σημαντικό ότι σε τέτοια συνέδρια ακούγονται απόψεις ότι η Ευρώπη πρέπει να λαμβάνει υπόψη και μικρές χώρες. Και αυτό είναι το μεγαλείο της Ευρώπης, να συνθέτει απόψεις Νότου – Βορρά, μικρών και μεγάλων κρατών και να βρίσκει την κοινή συνισταμένη για το μέλλον της Ευρώπης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ΔΗΣΥ
Λευκωσία, 21 Ιουνίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι