ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ, ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ 
Επαρχιακά Συνέδρια Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου
Συνεργατισμός – Κυπριακό


Διασφαλίζεται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα –
Μήνυμα προς ΑΚΕΛ: Υπάρχει χρόνος να πούμε και όποια έρευνα θέλετε, να γίνει. Δεν φοβόμαστε.Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προσερχόμενος στο Επαρχιακό Συνέδριο ΔΗΣΥ Λεμεσού προέβη στην ακόλουθη δήλωση ως προς τις ενδοκομματικές εκλογικές διαδικασίες που γίνονται σε επαρχιακό επίπεδο:


«Σήμερα με τα τρία επαρχιακά μας Συνέδρια, της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Αμμοχώστου ολοκληρώνεται η πυραμίδα της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού σε κεντρικό επίπεδο και επαρχιακό επίπεδο. Με τα μανίκια πάνω συνεχίζουμε την δουλειά την σκληρή για τον τόπο και την παράταξη».


Ακολούθως ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις ΑΚΕΛ ως προς το θέμα του Συνεργατισμού, επανέλαβε πως «προέχει η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Θεωρώ ότι η αποδοχή εκ μέρους της Κυβέρνησης, η καταρχήν αποδοχή της πρότασης της Ελληνικής, διασφαλίζει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και διασφαλίζει 9,5 δισεκατομμύρια καταθέσεις. Αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό».


Παράλληλα έστειλε και μήνυμα προς το ΑΚΕΛ τονίζοντας πως αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα υπάρχει αρκετός χρόνος «για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα» για να σημειώσει με έμφαση πως «έρευνες αν θέλουν, να γίνουν για όλες τις περιόδους. Και το σίγουρο που θέλω να τους πω πως δεν μας αγγίζουν στον Δημοκρατικό Συναγερμό και ούτε φοβόμαστε οποιαδήποτε έρευνα».


Ως προς το Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε πως «η δική μας πλευρά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε από την επομένη του Κρανς Μοντανά έστω και αν είχαμε προεκλογική περίοδο ότι ήταν πανέτοιμος για συνέχιση των διαπραγματεύσεων» για να προσθέσει πως «θεωρούμε ότι μετά τις τουρκικές εκλογές ανοίγει ένα παράθυρο που δίνει προοπτική στο θέμα του διαλόγου».ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΟΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Ερώτηση: Πρόεδρε αύριο είναι μια δύσκολη μέρα για τον Συνεργατισμό. Θέλουμε να μας απαντήσετε το ΑΚΕΛ συνεχίζει να διατυπώνει επικρίσεις κατά της κυβέρνησης αλλά και του κυβερνών κόμματος. Κάνει λόγο για οικονομικό έγκλημα, για κλείσιμο του Συνεργατισμού αλλά και ξεπούλημα του Συνεργατισμού.


Απάντηση: Επαναλαμβάνω πως προέχει η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Θεωρώ ότι η αποδοχή εκ μέρους της Κυβέρνησης, η καταρχήν αποδοχή της πρότασης της Ελληνικής, διασφαλίζει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και διασφαλίζει 9,5 δισεκατομμύρια καταθέσεις. Αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό.


Από εκεί και πέρα αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, γιατί υπάρχουν τρία, τέσσερα ακόμα στάδια που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, να στείλω ένα μήνυμα στο ΑΚΕΛ: Θα έχουμε αρκετές εβδομάδες και μήνες για να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα και το ξεκάθαρο που θέλω να τους πω: έρευνες αν θέλουν, να γίνουν όλες τις περιόδους. Και το σίγουρο που θέλω να τους πω πως δεν μας αγγίζουν στον Δημοκρατικό Συναγερμό και ούτε φοβόμαστε οποιαδήποτε έρευνα. Τώρα προέχει να διασφαλίσουμε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και από εκεί και πέρα αν θέλουν δημόσιο διάλογο, πολιτική συζήτηση, έρευνες όλα καλοδεχούμενα.


Ερώτηση: κ. Πρόεδρε δεν ξέρω αν θέλετε να σχολιάσετε τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ όσον αφορά των ανώτατο αξιωματούχο που θα σταλεί εδώ στην Κύπρο για έρευνα σε σχέση με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος δηλώνει ετοιμότητα. Εσείς πως βλέπετε αυτή την εξέλιξη;


Απάντηση: Η δική μας πλευρά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε από την επομένη του Κρανς Μοντανά έστω και αν είχαμε προεκλογική περίοδο ότι ήταν πανέτοιμος για συνέχιση των διαπραγματεύσεων . Γνωρίζουμε τους λόγους γιατί δεν έχει επαναρχίσει ακόμα ο διάλογος, θεωρούμε ότι μετά τις τουρκικές εκλογές ανοίγει ένα παράθυρο που δίνει προοπτική στο θέμα του διαλόγου.


 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ ΔΗΣΥ
Λευκωσία, 17 Ιουνίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι