Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει πρώτα απ’ όλα την υλοποίηση της δέσμευσης του Προέδρου να ενημερώνει και να λογοδοτεί στους πολίτες για το έργο της κυβέρνησης του, με την υπόσχεση μάλιστα να το πραγματοποιεί ακόμη πιο συχνά. 


Είναι αδιαμφισβήτητο ότι στον απολογισμό του πρώτου τετραμήνου, κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η αντιμετώπιση του κινδύνου  της άτακτης χρεοκοπίας. Ένα καταστροφικό ενδεχόμενο στο οποίο βρέθηκε μπροστά η χώρα, προϊόν της αδράνειας και της απροθυμίας της προηγούμενης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει - έστω και την υστάτη - τις συνέπειες της απραξίας της στην αντιμετώπιση της κρίσης.  


Κάθε καλόπιστος πολίτης, θα πρέπει να πιστώσει τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση του για το ότι παρέλαβαν μια τραγικά πρωτόγνωρη κατάσταση και βρέθηκαν ενώπιον δραματικών διλημμάτων. Για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στην οικονομία, λήφθηκε μεγάλος αριθμός επειγόντων μέτρων και αποφάσεων. Κανένας ωστόσο δεν θα μπορούσε να αναμένει ότι τα πάντα θα επιλύονταν σε τέσσερις μήνες. 


Προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και των κοινωνικών προεκτάσεων της οικονομικής δυσπραγίας, η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πολιτικές που στοχεύουν στην οικονομική εξυγίανση, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την ενθάρρυνση των επενδύσεων. 


Έχουν παρθεί αρκετά  μέτρα αντιμετώπισης κοινωνικών αναγκών, στήριξης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, εκσυγχρονισμό των κοινωνικών επιδομάτων και του τρόπου χειρισμού των μεταναστών. Έχουν επιτευχθεί μειώσεις στις κρατικές δαπάνες και έγιναν βήματα για περαιτέρω ενίσχυση από Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και προγράμματα. 


Το πλήθος των μέτρων που έχουν ληφθεί σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικά. Δημιουργείται το υπόβαθρο για την εφαρμογή ενός νέου, ρεαλιστικού και πιο υγιούς οικονομικού μοντέλου. 


Το έργο ωστόσο για την επανεκκίνηση της Κυπριακής οικονομίας είναι τεράστιο και οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει. Σε αυτή την προσπάθεια, όποιος λαϊκίζει και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική τραγωδία για οποιοδήποτε αλλότριο όφελος, προσφέρει κακή υπηρεσία στην πατρίδα. 


Οι ευθύνες για το πως φτάσαμε ως εδώ θα αποδοθούν. Η ανάγκη όμως να συνεχίσει και να ενταθεί ο τολμηρός και θαρραλέος αγώνας για ανάκαμψη και εξυγίανση δεν μπορεί να περιμένει. Η μεταρρύθμιση είναι μονόδρομος. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα σταθούμε δίπλα στον πρόεδρο και την κυβέρνηση και θα στηρίξουμε τη γιγάντια αυτή προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να παράγουμε προτάσεις και πολιτικές και - αν χρειαστεί - δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η επιτυχία του εγχειρήματος, αποτελεί για όλους μας ύψιστη εθνική υποχρέωση. 


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι