Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα της έκρηξης στο Μαρί. Της έκρηξης που άφησε πίσω της 13 νεκρούς ήρωες, συντάραξε συθέμελα την κυπριακή κοινωνία, επέφερε ανεπανόρθωτο πλήγμα στην κυπριακή οικονομία και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τις εγγενείς αδυναμίες του συστήματος και την τραγική ανικανότητα χειρισμού της τότε κυβέρνησης.


Η 11η Ιουλίου 2011 προσέλαβε δραματικές διαστάσεις, καθώς αποτέλεσε σοβαρότατο πλήγμα για την προσωπική και πολιτική αξιοπιστία των εμπλεκομένων στις αποφάσεις που οδήγησαν στις καταστροφικές συνέπειες και κλόνισε σε κρίσιμο βαθμό την εμπιστοσύνη των πολιτών στο ίδιο το κράτος και τους θεσμούς του. Με σεβασμό στη δικαστική απόφαση της 9ης Ιουλίου, αναμένουμε περαιτέρω εξελίξεις.


Ελάχιστη υποχρέωση όλων μας σήμερα, είναι η συμπαράσταση και η στήριξη, τόσο των οικογενειών των ηρωικών θυμάτων όσο και των τραυματιών της τραγωδίας, που συνεχίζουν να βιώνουν με αξιοπρέπεια και με πόνο το δράμα τους. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για την ανακήρυξη των 13 θυμάτων σε Ήρωες, όπως και για την αναθεώρηση της κρατικής χορηγίας προς τις σπουδές των οικείων των θυμάτων.


Δεν υπάρχει Κύπριος πολίτης και επιχείρηση, που να μην έχουν υποστεί άμεσα ή έμμεσα τις συνέπειες της έκρηξης. Καθήκον όλων μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία μας και να επανέλθει η ευμάρεια στον τόπο μας. Να εκσυγχρονίσουμε το κράτος και τους θεσμούς για να ανακτήσουν την χαμένη τους αξιοπιστία. Να προσδώσουμε ξανά στην Κύπρο το κύρος και την διεθνή αξιοπιστία που της αξίζει. 


Το ατύχημα στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» ήταν μια εθνική τραγωδία. Δεν πρέπει και δεν θα ξεχαστεί ποτέ και από κανένα.


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι