Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο διαβεβαίωσε χθες βράδυ τον Νίκο Αναστασιάδη ότι μπορεί να βασίζεται στη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει την Κύπρο να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αλλά και για την αταλάντευτη στήριξη της στις προσπάθειες επίτευξης λύσης στο Κυπριακό.


«Εκ μέρους μου και εκ μέρους της Κομισιόν, συγχαίρω θερμά τον Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του ως Προέδρου της Κύπρου», αναφέρει ο κ. Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι «ο κυπριακός λαός έδωσε στον κ. Αναστασιάδη μια ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα και να κάνει ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσει νομισματική και δημοσιονομική σταθερότητα».


«Μίλησα με τον κ. Αναστασιάδη αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος και τον διαβεβαίωσα ότι μπορεί να βασίζεται στη συνεχιζόμενη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει την Κύπρο, προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ενώ διαβεβαίωσα επίσης τον εκλεγέντα πρόεδρο για την αταλάντευτη στήριξή μας για τις προσπάθειες να πετύχει μια διαρκή λύση προς τον κατεύθυνση επανένωσης της Κύπρου», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Κομισιόν.


«Εύχομαι στον Νίκο Αναστασιάδη κάθε επιτυχία στην θητεία του», καταλήγει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Συγχαρητήρια του ΕΛΚ


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ) Wilfried Martens με μήνυμά του χθες βράδυ συγχάρηκε τον Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του:


«Εκ μέρους ολόκληρης της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ συγχαίρω τον καλό φίλο Νίκο Αναστασιάδη για την εντυπωσιακή εκλογική του νίκη. Ο λαός της Κύπρου έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη εναποθέτοντας την εμπιστοσύνη του σε ένα άτομο που έχει τις ηγετικές ικανότητες και την αξιοπιστία να οδηγήσει τη χώρα έξω από την παρούσα οικονομική κρίση.


Η Κύπρος έχει έναν αξιόπιστο Πρόεδρο ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Παρά τις δυσχέρειες στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου, ο Νίκος Αναστασιάδης μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΕΛΚ.  


Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Νίκο Αναστασιάδη ως το 16ο μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες στις 14 Μαρτίου


Συγχαρητήρια του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ


Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της Ζοζέφ Ντολ, συνεχάρη χθες βράδυ θερμά τον Νίκο Αναστασιάδη για την ιστορική του εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με τον κ. Ντολ, «ο λαός της Κύπρου έδωσε στον Νίκο Αναστασιάδη την εμπιστοσύνη του για υπεύθυνη διαχείριση των μεγάλων και πολύπλοκων προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον της Κύπρου».


«Σε μια στιγμή μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας στην Κύπρο και παράλληλα με την πολύχρονη διαίρεση της νήσου, οι ψηφοφόροι επέλεξαν μια εντελώς διαφορετική πολιτική κατεύθυνση, η οποία κάτω από την ισχυρά δεσμευμένη και αποφασιστική ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη, μπορεί να διασφαλίσει την επιστροφή στο βιώσιμο μονοπάτι της ανάκαμψης, της οικονομικής ανάπτυξης, του πολιτικού διαλόγου, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής της Κύπρου» αναφέρει ο κ. Ντολ.


«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με την πολύχρονή του εμπειρία και τις ισχυρές διεθνείς διασυνδέσεις, μαζί με τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού, θα επιτύχει στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης για ένα νέο ευρωπαϊκό μέλλον στο νησί, δημιουργώντας ευκαιρίες για οικονομική σταθερότητα, απασχόληση και ανάπτυξη και φέρνοντας την Κύπρο πίσω στον πυρήνα της ευρωπαϊκής προόδου», κατέληξε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι