Δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου:


Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία έχουμε όλοι μιλήσει πολύ για θέματα οικονομίας αλλά δυστυχώς όχι όσο θα έπρεπε για την κοινωνική διάσταση της κρίσης.  Άλλωστε όσο πιο βαθιά είναι η οικονομική κρίση τόσο περισσότερο πλήττει τους οικονομικά ασθενέστερους.


Η απερχόμενη κυβέρνηση έχει βαρύτατη ευθύνη γιατί δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα να αποτρέψει τις σκληρές επιπτώσεις της κρίσης, ειδικά στους συμπολίτες μας που είναι οι πιο ευάλωτοι.


Πέρα από τις συνολικές ευθύνες για τα οικονομικά αδιέξοδα, αυτή η κυβέρνηση εφάρμοσε μια αυθαίρετη επιδοματική πολιτική. Από αυτήν επωφελήθηκαν κυρίως άτομα που δεν δικαιούνταν είτε άτομα που δεν είχαν πραγματική ανάγκη.


Πρώτη προτεραιότητα του Νίκου Αναστασιάδη είναι, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα σχηματίσει, να απλώσει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας πάνω από τους συμπολίτες μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Πάνω από τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους ανάπηρους, τις μονογονεϊκές οικογένειες. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα εισοδήματα των οικονομικά και να τους στηρίξουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.


Στο σημείο αυτό θέλουμε  να ξεκαθαρίσουμε  κάτι πολύ σημαντικό που αφορά πολλούς  συμπολίτες μας.  Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη διασφαλισμένος  στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Το  όραμα του Νίκου Αναστασιάδη είναι  να ξεφύγουμε  όμως από την μιζέρια των μισθών πείνας των 800 ευρώ, τις 60 χιλιάδες ανέργους,  των 200 χιλιάδων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την Κύπρο των κοινωνικών παντοπωλείων  και συσσιτίων. Το όραμα του Νίκου Αναστασιάδη είναι η υπό χρεοκοπία κυπριακή οικονομία να γίνει ξανά ανθούσα και ευημερούσα που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας με ψηλές αποδοχές για τα παιδιά μας.


Μπορούμε να ασκήσουμε μία δίκαιη και ανθρώπινη επιδοματική πολιτική αν στοχεύσουμε τις κοινωνικές παροχές σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη. Αναθεωρώντας την επιδοματική πολιτική της τελευταίας πενταετίας, μπορούμε να εξοικονομήσουμε τους απαραίτητους πόρους και να στηρίξουμε τις ουσιαστικά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Αυτές που πραγματικά έχουν ανάγκη.


Στόχος του  Νίκου Αναστασιάδη είναι πέρα από την πολιτική ενότητα και συνεννόηση να εξασφαλίσει  και την κοινωνική ενότητα και συναίνεση. Αυτά αποτελούν την προϋπόθεση για να βγει η οικονομία και η κοινωνία μας από την κρίση.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι