Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη:


Ο Γ.Γ. και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, προσπαθούν να απαλλάξουν τον Σταύρο Μαλά από τα ασήκωτα βαρίδια της διακυβέρνησης Χριστόφια – ΑΚΕΛ. Ισχυρίζονται ότι είναι ανεξάρτητος και άσχετος με τις ευθύνες της τελευταίας πενταετίας, που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή.


Οφείλουμε ωστόσο να υποδείξουμε ότι, ο κ. Μαλάς αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο υπηρέτησε ως υπουργός για 18 μήνες. Συμμετείχε στο υπουργικό εκείνο συμβούλιο που προσκάλεσε την τρόικα στην Κύπρο και που στη συνέχεια διαπραγματεύθηκε μαζί της ανεπιτυχώς το μνημόνιο με όλες τις οδυνηρές και δυσβάσταχτες συνέπειες που βιώνουν σήμερα οι πολίτες. Ο κ. Μαλάς συμμετείχε στο ίδιο εκείνο υπουργικό συμβούλιο που για να αποφύγει την κατακραυγή των πολιτών, συγκλήθηκε άρον–άρον και βραδιάτικα, στην οικία Χριστόφια και όχι στο προεδρικό, προκειμένου να εξουδετερωθεί το πόρισμα Πολυβίου, για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.


Δεν αδικούμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ που απέσυρε τον κ. Χριστόφια και προσπαθεί να κρύψει πίσω από τον κ. Μαλά τα αποτελέσματα της πιο καταστροφικής πενταετίας που γνώρισε ο τόπος. Αυτές οι μεταμφιέσεις όμως, παραπλανούν μόνον όσους συνειδητά θέλουν να παραπλανηθούν. Τα δεινά που προκάλεσαν οι αποτυχημένες πολιτικές του ΑΚΕΛ είναι δυστυχώς τόσο οδυνηρά για την κοινωνία, που καμία απολύτως μεταμφίεση δεν μπορεί να τα συγκαλύψει.


Την Κυριακή ενώνουμε όλες τις δυνάμεις, που απορρίπτουν την πολιτική Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Δίνουμε προοπτική στην πατρίδα μας κι ελπίδα στους πολίτες.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι