Η χθεσινοβραδινή δήλωση του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών:


Το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί νίκη των πολιτών. Αποτελεί νίκη των δυνάμεων που θέλουν να γυρίσουμε σελίδα.


Αυτό που συνάγεται από το ισχυρότατο εκλογικό αποτέλεσμα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αυτό που εξέφρασε σήμερα είναι το αίτημα για την απαλλαγή του τόπου από τη διακυβέρνηση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.


Αυτό το αίτημα θα μετατραπεί σε μια ξεκάθαρη εντολή την επόμενη Κυριακή με τη διεύρυνση της πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας και τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.


Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν από όποιο χώρο και αν προέρχονται. Ειδικότερα θέλω θερμότατα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, την ηγεσία, τα μέλη και τους φίλους του Δημοκρατικού Κόμματος, τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, την ηγεσία, τα στελέχη και τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Με το Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε συμφωνήσει σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που μας δεσμεύει απόλυτα. 


Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα ηγετικά στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του Ευρωπαϊκού Κόμματος, που εμπιστεύτηκαν την υποψηφιότητα μου. Ευχαριστώ ακόμη όλους εκείνους τους πολίτες από την αριστερά, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και άλλους, που έβαλαν πάνω απ’ όλα το κοινό καλό. 


Απευθύνομαι στους πολίτες που σήμερα έκαναν άλλη επιλογή αλλά και στους συμπολίτες μας που επέλεξαν την αποχή. Η υπόθεση της αλλαγής είναι υπόθεση όλων μας.


Από αύριο αναλαμβάνω πρωτοβουλία συμπόρευσης και συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν σε μια νέα εποχή για την πατρίδα μας.


Ο δρόμος της νέας εποχής άνοιξε σήμερα. Στις 24 Φεβρουαρίου μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία θα πάρει την τύχη της πατρίδας μας στα χέρια της.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι