Οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες της σύγχρονης ιστορίας μας. Το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση, ώστε να βάλουμε την οικονομία μας σε πορεία ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας  και να περιορίσουμε τις σκληρές κοινωνικές επιπτώσεις στη ζωή των συμπολιτών μας.


Η οικονομική κρίση είναι το πρώτιστο των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.  Μία αδύναμη οικονομία υπονομεύει τη διεθνή μας θέση. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη. Μέσα από την Ευρώπη διασφαλίζουμε με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά και οικονομικά  μας συμφέροντα.


Όλοι αναγνωρίζουμε πως πρέπει να αλλάξουν πολλά. Στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο κράτους, με διαφάνεια, παραγωγικό και νοικοκυρεμένο. Που να υπηρετεί τον πολίτη, να στηρίζει τους οικονομικά ασθενέστερους και να είναι σύμμαχος στην ανάπτυξη.


Έχω δεσμευτεί να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ώστε με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση  να αξιοποιήσω όλες τις δυνάμεις της Κύπρου.


Φίλες και Φίλοι


Απευθύνομαι σε όλους σας, όποια και να είναι η πολιτική σας τοποθέτηση, διότι τα προβλήματα δεν έχουν ιδεολογικά χρώματα.


Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους. Ο ένας είναι εκείνος του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της άρνησης των αλλαγών. Αυτός ο δρόμος οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα. Ο άλλος δρόμος που σας προτείνω, είναι εκείνος των τολμηρών αλλαγών,  της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την κρίση. Έτσι θα δώσουμε προοπτική στον τόπο μας και ελπίδα στους πολίτες.


Δεν έχουμε την πολυτέλεια για πειραματισμούς. Οι συνθήκες είναι πιεστικές. Για κάθε μέρα αδράνειας, για κάθε ώρα που περνά χωρίς να λαμβάνονται οι αναγκαίες αποφάσεις, το κόστος για το κράτος και την κοινωνία γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Πρέπει να δράσουμε άμεσα.


Ο δρόμος που θα πάρει η Κύπρος μετά την Κυριακή, εξαρτάται από τη δική σας απόφαση. Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα δώσετε, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε στη μάχη για το μέλλον της πατρίδας μας.


Αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα και να δώσουμε ξανά προοπτική.


Σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι