Χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη:


Στην πιο κρίσιμη στιγμή της κυπριακής οικονομίας γινόμαστε μάρτυρες της πιο παρατεταμένης ακυβερνησίας που γνώρισε ο τόπος. Κάθε μέρα που περνά εντείνεται το αίσθημα της αγωνίας, της αβεβαιότητας και της κοινωνικής ανασφάλειας.


Εδώ και δέκα μέρες, εξελίσσεται η εργατική αναταραχή, με σοβαρές συνέπειες για την ήδη κλονισμένη κυπριακή οικονομία. Την ώρα που τα φαινόμενα της αδήλωτης, της παράνομης και της φτηνής εργασίας συνεχίζονται, χωρίς η κυβέρνηση να μπορεί να τα ελέγξει. Φαινόμενα που οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία.


Τα όσα όμως καταγράφονται στον εργασιακό τομέα δεν είναι διόλου τυχαία. Η πολιτική της κατά τα άλλα φιλεργατικής κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, θα μείνει στην ιστορία για ένα και μόνο επίτευγμα: Τη δημιουργία της μεγαλύτερης στρατιάς ανέργων που έχει γνωρίσει ποτέ η Κύπρος.


Η κυβερνητική όμως ανευθυνότητα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς, εκτός φυσικά του βολέματος και των κομματικών διορισμών. Έχουν παρέλθει τέσσερις μέρες από την κατάθεση των τελικών ευρημάτων της PIMCO για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, χωρίς – μέχρι σήμερα – να υπάρξει η παραμικρή ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης. 


Ζητούμε επίσημη ενημέρωση. Ζητούμε ενημέρωση για τα ευρήματα της PIMCO∙ για τον τρόπο επιλογής της καθώς και για τους όρους εντολής που της δόθηκαν και τους οποίους συμφώνησαν οι κυβερνώντες και οι επόπτες του τραπεζικού συστήματος. Ζητούμε ενημέρωση για το ποιοι και πώς αποφάσισαν να διαγράψουν σημαντικό μέρος της αξίας της ακίνητης περιουσίας του κάθε Κύπριου και να διογκώσουν κατ’ επέκταση το δημόσιο χρέος. 


Τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν μπορούν να περιμένουν. Χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο στις 17 Φεβρουαρίου ο λαός να οπλίσει το Νίκο Αναστασιάδη με μια ισχυρή εντολή.


Για την κατάργηση του έκτακτου τέλους ηλεκτρισμού


Θέλουμε με ικανοποίηση να χαιρετίσουμε την υιοθέτηση εκ μέρους της ΡΑΕΚ, της πρότασης του Νίκου Αναστασιάδη για άμεση κατάργηση του έκτακτου τέλους ύψους 5,75% που είχε επιβληθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Υπενθυμίζω ότι ο Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σχετική επιστολή στη ΡΑΕΚ την περασμένη βδομάδα.


Θεωρούμε ότι υπό τις περιστάσεις η απόφαση αυτή και η άμεση εφαρμογή της από την 1η Φεβρουαρίου, αποτελεί εκ μέρους της πολιτείας μια πρώτη και επιβαλλόμενη κίνηση στήριξης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και της καταστροφικής έκρηξης στο Μαρί. 


Ο Νίκος Αναστασιάδης στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του δεσμεύεται μεταξύ άλλων για επαναξιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΑΗΚ με σκοπό τη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι