Το μήνυμα ότι η νίκη της 17ης Φεβρουαρίου ξεκινά από την Πάφο έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας σε μια επαρχιακή προεκλογική συγκέντρωση  στη παρουσία της ηγετικής πυραμίδας του Δημοκρατικού Κόμματος , του Δημοκρατικού Συναγερμού, στελεχών του ΕΥΡΩΚΟ  και πέραν  των 3 χιλιάδων υποστηρικτών και φίλων, ο κ.  Αναστασιάδης είπε πως απόψε η Πάφος απαντά για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.


Ο κ. Αναστασιάδης  που έστειλε μηνύματα ενότητας ανέφερε πως το πλειοψηφικό ρεύμα της υποψηφιότητας του δίνει την ευχέρεια να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και δεσμεύτηκε πως δεν θα κυβερνήσει με βάση της νοοτροπία της περιφρόνησης του λαού και των πολιτικών δυνάμεων.


Αναφέρθηκε και στην μακρά απεργία των οικοδόμων και έστειλε το μήνυμα πως δεν παραγνωρίζει τις αγωνίες και τα προβλήματα, αλλά κάλεσε παράλληλα σε προβληματισμό  όταν κάποιοι είπε εκ μέρους της συντεχνίας της ΠΕΟ δηλώνουν ότι οι εργολάβοι προτιμούν το φθηνό εργατικό δυναμικό και αναρωτήθηκε «πού είναι το κράτος να ελέγξει τις καταγγελίες συντεχνιακών της ΠΕΟ ότι εργοδότες χρησιμοποιούν φτηνό και παράνομο εργατικό δυναμικό".


Σήμερα συνέχισε, οι κυβερνώντες παραδίδουν μια ερειπωμένη από οικονομικής πλευράς χώρα  καταρρακώνοντας θεσμούς και προσπαθώντας όπως είπε με κάθε τρόπο ό,τι δεν άλωσαν μέχρι σήμερα να το αλώσουν τώρα. Για αυτό ανέφερε χρειάζεται αλλαγή και απαλλαγή.


Θα πρέπει, είπε, να δώσουμε κίνητρα για να υπάρξουν επενδύσεις είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, και να προχωρήσουμε σε μέτρα αναστύλωσης της οικονομίας. Πρέπει συμπλήρωσε, να δημιουργήσουμε ένα κράτος νοικοκυρεμένο που να επιτελεί το ηγετικό του ρόλο, παρέχοντας ασφάλεια και υγεία και πάνω από όλα ένα κοινωνικό κράτος που θα δώσει όπως είπε στους Κύπριους πολίτες την ταυτότητα που τους αφαίρεσαν. 


Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ακόμη πως στόχος της υποψηφιότητας του είναι να δώσει την ελπίδα, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια.  Η προσπάθεια είπε των συνεργαζομένων κομμάτων, είναι «να ξεπεράσουμε ό,τι μας χώριζε στο παρελθόν, να μπούμε μπροστά και να κτίσουμε το παρόν αλλά και να δημιουργήσουμε το μέλλον».


Απηύθυνε επίσης έκκληση προς τους φίλους και τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του, να γίνουν όπως είπε « πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της ενότητας, της ισότητας και της επιθυμίας δίδοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε στην πατρίδα μας». Ανέφερε ότι στις 4 Μαρτίου στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ΕΕ η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πάει ενδυναμωμένη και να έχει έτοιμες θέσεις για να αναστρέψει τα συμπεράσματα της PIMCO.


Καταλήγοντας, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τον λαό να συνειδητοποιήσει ότι δεν « σηκώνει δεύτερη Κυριακή».


Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος ου ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι