Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου πιστός και φέτος στο ραντεβού του γευμάτισε σήμερα με τους παλαίμαχους θρύλους του κυπριακού ποδοσφαίρου.


Σαν σήμερα 58 χρόνια πριν στις 13 Νοεμβρίου 1960 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας ανδρών στο ποδόσφαιρο.


Λίγους μόλις μήνες μετά την ανεξαρτησία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1960, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας μας αντιμετώπισε την ομάδα του Ισραήλ στο παλιό στάδιο ΓΣΠ πετυχαίνοντας μάλιστα ισοπαλία.


Το τελικό 1-1 γέμισε ενθουσιασμό την ομάδα της Κύπρου, παρά τον αποκλεισμό της, στον επόμενο αγώνα, από τα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ ξεσήκωσε και τις 12 χιλιάδες των φιλάθλων.


Η πρώτη Εθνική ομάδα αποτελείτο από τους Νίκο Ελευθεριάδη, Πάμπο Χαραλάμπους, Μιλτή Μιχαηλίδη, Κώστα Παναγιώτου, Αντώνη Τσούκκα Καρά, Βάσο Δημητρούδη, Δημήτρη Ζάγκυλο, Μιχαλάκη Γιασεμή Σιαλή, Πανίκο Κρυστάλλη, Ανδρέα Χριστοδούλου Πάκκο, Παναγιώτη Κοντεάτη Τσελεπή, Γιώτη Καραβοκύρη, Ανδρέα Κακουλλή, Κυριάκο Παντελίδη και Σταύρο Μιχαήλ.


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τιμά και ευχαριστεί τους πρωτοπόρους της Εθνικής ομάδας της πατρίδας μας για όσα πρόσφεραν στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Όπως και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσε, η Κύπρος τους οφείλει πολλά.


Λευκωσία, 13 Νοεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι