Η Βουλευτής κα. Ελένη Σταύρου εκπροσώπησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο 4ο Διεθνές Φόρουμ “ Η θρησκεία και ο κόσμος: η θρησκεία και η ψηφιακή κοινωνία” που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.


Η Βουλευτής Λεμεσού κα. Ελένη Σταύρου μετέβη στη Μόσχα, το διάστημα 23 με 25 Οκτωβρίου 2018 όπου εκπροσώπησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο 4ο Διεθνές Φόρουμ που διοργάνωσε η οργάνωση “Χριστιανικός Κόσμος” με τίτλο: “ Η θρησκεία και ο κόσμος: η θρησκεία και η ψηφιακή κοινωνία”.


Κατά τη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ συζητήθηκε το πως η θρησκεία μπορεί να συνυπάρξει με την τεχνολογία σε μια εποχή που η κοινωνία είναι σε μια μεταβατική φάση ψηφιοποίησης και ευρείας χρήσης των πληροφοριών δια μέσου των νέων τεχνολογικών μέσων. Συζητήθηκαν επίσης το πως ο Χριστιανισμός μπορεί, χωρίς να απομακρύνεται από τις αρχές της θρησκείας, να ακολουθήσει τα τεχνολογικά άλματα εντάσσοντάς τα στη μεταφορά της γνώσης.


Επίσης, συζητήθηκε ευρέως πως μπορούν τα κράτη να απομονώνουν τις επικίνδυνες πληροφορίες με τη συνεργασία των μεγάλων εταιριών όπως Facebook,Google κλπ.


Η κα. Σταύρου στη δική της παρέμβαση αναφέρθηκε στους κινδύνους αλλά και στις προοπτικές στον σύγχρονο κόσμο, μέσα από τις προκλήσεις που αναπτύσσονται στο διεθνές περιβάλλον.


Στο Φόρουμ συμμετείχαν αντιπρόσωποι όλων των θρησκειών από διάφορες χώρες, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, του Αρχιμούφτη Μέσης Ανατολής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, φιλόσοφοι και στοχαστές.


Λευκωσία, 26 Οκτωβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι