Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε αργά χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα και συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, οι προοπτικές, αλλά και οι προκλήσεις των δύο χωρών στην περιοχή και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική μεσόγειο.


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε πως «ζούμε  σε μια περιοχή μεγάλων προκλήσεων. Πέραν των Ευρωπαϊκών ζητημάτων, η περιοχή μας είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός χώρος, και χρειάζεται να λειτουργούμε με σύνεση και σωφροσύνη. Είναι απαραίτητο επίσης, να έχουμε μια δυνατή Ελλάδα, για να συνεχίζει να στηρίζει όπως διαχρονικά πράττει μέχρι σήμερα, την Κύπρο που βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι».


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο καλωσόρισμα του τόνισε πως «υποδέχομαι και επίσημα εδώ στα γραφεία μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έναν πάρα πολύ καλό φίλο, προσωπικό δικό μου αλλά και φυσικά και της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των πολύ στενών δεσμών μας. Έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα να συζητήσουμε καθώς οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας τρέχουν».


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι σήμερα ομιλητής στην 3η Ευρώ-Αραβική Σύνοδο (3rd EU- Arab World Summit) όπου διεξάγεται στην Αθήνα.


Τον κ. Νεοφύτου συνοδεύει στην Αθήνα ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος κ. Αλέξανδρος Σίνκα.


Λευκωσία, 30Οκτωβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι