ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ
Συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
κ. Arias Canete στις Βρυξελλες
Στο πλαίσιο των επαφών του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Arias Canete.


Με το πέρας της σημαντικής, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, συνάντησης δήλωσε ότι «δόθηκε η ευκαιρία να υπογραμμίσουμε τον σημαντικό ρόλο που η Κύπρος μπορεί να παίξει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Τα αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να συνδράμουν ουσιαστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης».


Επιπρόσθετα, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε τον αρμόδιο Επίτροπο για τις παράνομες ενέργειες και τις απαράδεκτες απειλές της Τουρκίας για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας στην ΑΟΖ.


Στην συνάντηση, όπως δήλωσε, «δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε και για τον East Med, αλλά και την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας».


Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ότι «έχουμε την στήριξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου» και ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τα κυρίαρχα δικαιώματα της Κύπρου και καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας».


Οφείλουμε να μεταφέρουμε ξεκάθαρα και ευθαρσώς τις θέσεις της χώρας μας, ώστε να αντιληφθούμε την άποψη της διεθνούς κοινότητας για τα ζητήματα που μας απασχολούν.


Λευκωσία, 10 Οκτωβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι