ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αntonio Tajani 


• Α. Νεοφύτου: "Πρέπει η Τουρκία, για να έχει μέλλον στην Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να δείξει την πολιτική βούληση για επίλυση του κυπριακού"

Στο πλαίσιο των επαφών του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, συναντήθηκε με την ανώτατη ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αntonio Tajani.


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, για τη στήριξή του.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «Αναφέραμε τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και τη ξεκάθαρη θέση μας, την οποία και ασπάστηκε. Δεν μπορεί η Τουρκία να προσβλέπει στην Ευρωπαϊκή της πορεία με πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδο στο κυπριακό με σκέψεις για δύο κράτη. Πρέπει η Τουρκία, για να έχει μέλλον στην Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να δείξει την πολιτική βούληση για επίλυση του κυπριακού με βάση τις παραμέτρους του ΟΗΕ και βάσει των αρχών της ΕΕ για μια ΔΔΟ».


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα στην ανώτατη ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ζήτησε και από την ίδια την Ένωση την ξεκάθαρη της τοποθέτηση.


Στον Δημοκρατικό Συναγερμό πιστεύουμε στην Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές αρχές. Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να λειτουργήσει ως καταλύτης για να ενώσουμε τον τόπο μας και να απαλλαγούμε από την κατοχή.


Λευκωσία, 9 Οκτωβρίου 2018


 


 


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι