ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ και Επιτρόπου Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς
• Α. Νεοφύτου:  "Έχουμε μπροστά μας και την πρόκληση και το στοίχημα, να κάνουμε άλματα προς όφελος της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών"


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο των επαφών του στις Βρυξέλλες είχε σήμερα σημαντική, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, κύριο Andrus Ansip.


Όπως ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε «το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός» και «μπορούμε να κάνουμε άλματα προς όφελος της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών».


Δίνοντας το παράδειγμα της Εσθονίας η οποία «εισάγοντας την ηλεκτρονική ταυτότητα και την ηλεκτρονική υπογραφή είχε όφελος 2% του ΑΕΠ», τόνισε ότι «αν το πράξουμε στην Κύπρο, μόνο αυτό, σημαίνει ένα κέρδος για την οικονομία μας 300 και πλέον εκατομμύρια τον χρόνο».


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού επισήμανε ότι «έχουμε μπροστά μας και την πρόκληση και το στοίχημα» και ότι «εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό θα κινηθούμε σε αυτή την ατζέντα».


Ο επίτροπος Ansip ανέφερε στον κ. Νεοφύτου πως «η ψηφιοποίηση μιας χώρας είναι πρόκληση. Είναι ενθαρρυντικό ότι στην Κύπρο το αντιμετωπίζουν ως προτεραιότητα».


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο μόνος δρόμος για να δημιουργήσουμε την έξυπνη διακυβέρνηση που θα καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία που θα ενδυναμώνει τους πολίτες και την κοινωνία.


Η Κύπρος του 2030 θα πρέπει να είναι καινοτόμα και ψηφιακή. Προς αυτή την κατεύθυνση κρίνεται επιτακτική η δημιουργία Υφυπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, μια θέση που ενστερνίζεται και το AKEΛ βάσει και της πρότασης που εξήγγειλε.


Λευκωσία, 9 Οκτωβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι