ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ – Χ. Στυλιανίδη στις ΒρυξέλλεςΟ Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ολοκλήρωσε την συνάντηση του με τον στενό του συνεργάτη και Επίτροπο Ανθρωπιστικών Θεμάτων και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς και αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό.


Ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι «διεξήλθαμε όλα τα θέματα που αφορούν την ΕΕ σε αυτή την κρίσιμη συγκύρια της ίδιας της ΕΕ» και ότι «τον ενημέρωσα για θέματα που αφορούν και το δικό μου χαρτοφυλάκιο».


Για την εκτενή συζήτηση που είχαν για το Κυπριακό, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πάνω από όλα αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει στην λύση του Κυπριακού είναι όλη η κυπριακή επικράτεια να είναι μέρος της ΕΕ.» και ότι «είναι η μοναδική ασφαλιστική δικλίδα για την επιβίωση του ελληνισμού στην Κύπρο μακροπρόθεσμα».


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε με το πέρας της συνάντησης: «Είχαμε ένα μεγάλο όραμα. Μπήκαμε στην ΕΕ για να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα. Αλίμονο αν η παρουσία της Κύπρου στην ΕΕ θα οδηγήσει στο ταξίμ. Θα είναι κατάρα για τον τόπο μας».


Λευκωσία, 9 Οκτωβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι