Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί το απόγευμα σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, για τις Βρυξέλλες.


Ο κύριος Νεοφύτου ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε διαδοχικές συνεδρίες της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εργασίες των εν λόγω Επιτροπών που θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Οκτωβρίου. Στις εργασίες των εν λόγω επιτροπών θα συνοδεύει τον Πρόεδρο η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής, κυρία Δανάη Αγαθοκλέους.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις Βρυξέλλες, ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Antonio Tajani.


Πέραν της συνάντησης αυτής, ο κύριος Νεοφύτου θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, κύριο Andrus Ansip, καθώς και με τον επίσης Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, κύριο Jyrki Katainen.


Επίσης, ο κ. Νεοφύτου θα συναντηθεί και με τον κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο, Επίτροπο Μετανάστευσης, τον κύριο Phil Hogan, Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και τον κύριο Arias Canete, Επίτροπο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Παράλληλα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συναντηθεί με τον κύριο Manfred Weber, Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο κύριος Νεοφύτου θα συναντηθεί επίσης με τον κύριο Antonio Lopez-Isturiz White, Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ και με τον κύριο Michel Barnier, Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για το Brexit.


Η επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι συνέχεια μια σειράς επαφών που έχει ο κ. Νεοφύτου στα κέντρα λήψεως αποφάσεων στην Ευρώπη και ευρύτερα.


Ως Δημοκρατικός Συναγερμός είμαστε στο κέντρο των συζητήσεων εντός της Ευρωπαϊκής μας πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ ώστε μέσα από τις δικές μας προσβάσεις να στέλνουμε και το δικό μας μήνυμα για μια επανενωμένη Κύπρο με βάση τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.


Τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνοδεύει στις επαφές του στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Ευρωβουλευτής του κόμματος κύριος Λευτέρης Χριστοφόρου και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, κύριος Αλέξανδρος Σίνκα.


Λευκωσία, 8 Οκτωβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι