ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ


Επίσκεψη στα Μαρωνίτικα χωριά πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με επικεφαλή τον Πρόεδρο της παράταξης, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.


Την αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού συνόδευε ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντπροσώπων κ. Γιαννάκης Μούσας, ο οποίος και προσκάλεσε τον Πρόεδρο στα Μαρωνίτικα χωριά, καθώς και εκπρόσωποι της Μαρωνίτικης κοινότητας.


Η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα τέσσερα Μαρωνίτικα χωριά Αγία Μαρίνα, Ασώματος, Καρπάσια και Κορμακίτης.


Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη, την οποία τέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κκ Ιωσήφ Σουέηφ.


Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου πραγματοποίησε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών.


Ταυτόχρονα η αντιπροσωπεία, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τους ηρωικούς Μαρωνίτες εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες.


Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον Σύλλογο της κοινότητας στον Κορμακίτη, ο κ. Γιαννάκης Μούσας ανέφερε ότι «σήμερα οι Μαρωνίτες συνεχίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια τους να διατηρήσουν τα χωριά τους στη ζωή μέχρι την ευλογημένη ώρα της πολυπόθητης επανένωσης της πατρίδας μας» και ότι «οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την κοινότητα ήταν άοκνες και ασταμάτητες». Δήλωσε ότι «θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση γιατί αυτό που διεκδικούμε είναι η φυσική επιβίωση της Μαρωνίτικης κοινότητας σε αυτό τον τόπο, όπου ζει και δημιουργεί για 1200 χρόνια.»


«Με την ευκαιρία», όπως είπε, απευθυνόμενος στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, «θέλω να σας ευχαριστήσω για το προσωπικό σας ενδιαφέρον, αλλά και του κόμματος σας, για τα θέματα και τα προβλήματα των Μαρωνιτών, για τα οποία είστε καλός γνώστης εφόσον η επαφή σας με την Μαρωνίτικη κοινότητα είναι συνεχιζόμενη και σταθερή.»


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι «αν δεν ήταν οι εγκλωβισμένοι μας δεν θα κρατούσαμε ζωντανή σε αυτή την γη την Μαρωνίτικη κοινότητα και ότι «πρέπει να τους δώσουμε κάθε στήριξη.»


Ανέφερε επίσης ότι «το πιο ουσιαστικό που πήρα ήταν όταν ο Αρχιεπίσκοπος κατά την προσευχή για τους πολιτικούς, τους αρχηγούς και τους ηγέτες είπε ότι έχουν υποχρέωση να κυβερνούν με δικαιοσύνη και να μας οδηγούν στην ειρήνη.


Αυτό τόνισε «είναι το καθήκον και η υποχρέωση μας. Με δικαιοσύνη να βλέπουμε πραγματικά ποιοί μας έχουν ανάγκη και να τους στηρίζουμε όπως είναι και η κοινότητα των Μαρωνιτών. Και να οδηγούμε τον λαό μας στην ειρήνη, στην απαλλαγή από το σημερινό status quo για να ζήσουμε σε μια ενωμένη πατρίδα Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι.»


Λευκωσία, 7 Οκτωβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι