ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ


Ο Τορναρίτης επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Σμύρνη


για την Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση


Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Νίκο Τορναρίτη, Αντιπρόεδρο της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ) και Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Συνέλευσης, αναχωρεί σήμερα Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, για τη Σμύρνη, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και του 1ου Μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΑΚΣ, για το 2018, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 4 ως 6 Οκτωβρίου 2018. Στην αποστολή συμμετέχει και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, κ. Χριστάκης Τζιοβάνης, Μέλος της ΑΚΣ, ενώ την αντιπροσωπεία συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Χριστιάνα Σολομωνίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κα Λουκία Μούγη.


Η Επιτροπή Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, όπως και της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας πολιτιστικών αγαθών. Θα συζητήσει επίσης θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης της συνεργασίας σε ζητήματα υγείας, μετανάστευσης, καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και της διαφθοράς, καθώς και της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που πλήττονται από διαμάχες.


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα καθορίσει κατά τη συνεδρία του τα θέματα και τα ψηφίσματα που θα συζητηθούν και θα προωθηθούν για έγκριση κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας της ΑΚΣ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη ερχόμενου Νοεμβρίου στην Τουρκία.


Λευκωσία, 3 Οκτωβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι