ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Επαφές Προέδρου ΔΗΣΥ στις ΗΠΑ


• Στον Δημοκρατικό Συναγερμό δίναμε και δίνουμε πάντοτε έμφαση στην εξωστρέφεια στην πολιτική μας δράση.


Είναι σε εξέλιξη η επίσκεψη του προέδρου της παράταξής μας Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Αμερική.


Στην Ουάσιγκτον είχε μια σειρά επαφών. Μεταξύ άλλων, στο State Department συναντήθηκε με τον κ. Matt Palmer, υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκά και ευρωασιατικά θέματα.


Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συναντήθηκε με τον Philip Gerson Αναπληρωτή Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος.


Συναντήθηκε επίσης με τον Stephen J. Schneider, διευθυντή των διεθνών σχέσεων της AIPAC, του οργανισμού με την μεγαλύτερη ίσως επιρροή στις ΗΠΑ σε ότι αφορά το Εβραϊκό Λόμπι.


Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν επίσης ο κύριος ομιλητής σε συζήτηση που διοργάνωσε η σημαντική δεξαμενή σκέψη Washington Institute. Στη συζήτηση συμμετείχαν, ακαδημαικοί, διπλωμάτες, πολιτικοί και μέλη του ινστιτούτου. Κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν το Κυπριακό, η ενέργεια και ο ρόλος της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.


Στον Δημοκρατικό Συναγερμό δίναμε και δίνουμε πάντοτε έμφαση στην εξωστρέφεια στην πολιτική μας δράση. Έχει σημασία να ακούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς όσων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Έχει μεγαλύτερη σημασία να μεταφέρουμε εμείς τις δικές μας θέσεις στους σημαντικούς αυτούς παίχτες.


Το ξεκάθαρο μήνυμα από τις επαφές του προέδρου του κόμματος είναι πως η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και περιφερειακό ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην προσπάθεια για να επικρατήσει η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή.


Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ βρίσκεται ήδη στην Νέα Υόρκη όπου θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών του. Θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο. Θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο και το συμβούλιο της κυπριακή παροικίας, ενώ θα παραστεί επίσης και στο φόρουμ «Invest in Cyprus».

Λευκωσία, 27 Σεπτεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι