ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον.


Ο κ. Νεοφύτου πραγματοποίησε χθες Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον κ. Philip Gerson, Deputy Director of the European Department του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επίσης, συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση με ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες και μέλη της δεξαμενής σκέψης Washington Institute.


Στη συνάντηση με τον κ. Philip Gerson, έγιναν σαφείς αναφορές από τον κ. Gerson στις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Κύπρο και επανέλαβε την ικανοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τα αποτελέσματα της Κυπριακής οικονομίας. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, από την πλευρά του, ανέλυσε το πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένουμε πιστοί στην εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, χωρίς εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών και ταυτόχρονα διατηρώντας τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και αυξάνοντας την απασχόληση στην Κύπρο.


Επίκεντρο της συζήτησης στη δεξαμενή σκέψης Washington Institute, ήταν το Κυπριακό, η ενδεχόμενη συνεργασία Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας όσον αφορά ενεργειακά ζητήματα και ο περιφερειακός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος. Μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Νεοφύτου επισήμανε πως το συμπέρασμα ήταν ξεκάθαρο και ότι μια Κύπρος ενωμένη και χωρίς ξένες εγγυήσεις μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στην οικονομική και ενεργειακή σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.


Ο κ. Νεοφύτου, αναχωρεί σήμερα για την Νέα Υόρκη όπου θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών και συναντήσεων. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα συναντηθεί με τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. κ. Δημήτριο και με τον πρόεδρο και το συμβούλιο της Κυπριακής παροικίας. Επίσης, ο κ. Νεοφύτου θα παραστεί στο φόρουμ «Invest in Cyprus».


Τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συνοδεύει ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος κ. Αλέξανδρος Σίνκα.


Λευκωσία, 26 Σεπτεμβρίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι