ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ


O Τορναρίτης κύριος ομιλητής στη Σύνοδο των Κοινοβουλίων Ευρώπης – Ασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκος Τορναρίτης, μεταβαίνει αύριο Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει, ύστερα από σχετική πρόσκληση, στη 10η Συνάντηση των Κοινοβουλίων Ευρώπης – Ασίας (ASEP). Τη Συνάντηση φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου και αποτελεί προπομπό της επικείμενης Διάσκεψης Κορυφής των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων Ασίας και Ευρώπης, που θα φιλοξενήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 18 και 19 Οκτωβρίου.


Ο κ. Τορναρίτης θα είναι από τους κύριους ομιλητές στην καταληκτική σύνοδο της ολομέλειας, ως εκ της ιδιότητάς του ως Αντιπροέδρου της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της ίδιας Συνέλευσης. Θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση με θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις για την οικονομία.


Κατά τη 10η Συνάντηση των Κοινοβουλίων Ευρώπης – Ασίας, θα συζητηθούν επίσης θέματα διεθνούς εμπορίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασφάλειας, καθώς και ζητήματα περαιτέρω ενδυνάμωσης των διακοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.


Η Συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Κοινής Διακήρυξης.


Λευκωσία, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι