ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ


Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ – Matt Palmer,
Deputy Assistant Secretary in European and Eurasian Affairs, στην Ουάσιγκτον


Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον, είχε συνάντηση με τον Matt Palmer, Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για το Κυπριακό.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο State Department σε φιλικό κλίμα λόγω της στενής προσωπικής σχέσης του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Υφυπουργό Matt Palmer, ο οποίος υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Αμερικής στην Κύπρο στις αρχές του 2000.
Στην συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και ασφάλειας.


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μετέφερε, και εισακούστηκε με πλήρη κατανόηση, τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφορικά με την είδηση Τουρκικών μέσων για χρήση αμερικανικών εταιριών με σκοπό τη γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Νεοφύτου δήλωσε:


«Ένα είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που θέλω να στείλω μετά από την παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση που είχα στο State Department με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για το Κυπριακό, τον πολύ καλό μου φίλο, Matt Palmer. Η Κύπρος μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει με την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο άξονας Ισραήλ – Ηνωμένων Πολιτειών θωρακίζει την Κύπρο. Η Κύπρος μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει με την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.»


Ο κ. Νεοφύτου συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στην Ουάσιγκτον με με τον κ. Philip Gerson, Deputy Director of the European Department του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προηγουμένως θα συμμετάσχει σε ανοικτή συζήτηση στη δεξαμενή σκέψης Washington Institute με ακαδημαϊκούς και μέλη του ινστιτούτου.


Λευκωσία, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι