Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Νίκος Τορναρίτης, μεταβαίνουν αύριο Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, στη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχουν σε Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), εκπροσωπώντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στην αντιπροσωπία συμμετέχει επίσης και η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά. 


Τη Διάσκεψη φιλοξενεί στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου το Αυστριακό Κοινοβούλιο στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Κατά τη διάσκεψη θα συζητηθούν το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, οι επενδύσεις, η καινοτομία και η εκπαίδευση ως κινητήριοι μοχλοί για μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη, η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς και η ψηφιοποίηση και ο αντίκτυπός της στην εργοδότηση.


Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, οι κ.κ. Νεοφύτου και Τορναρίτης θα έχουν την ευκαιρία για συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτές, αλλά και με την πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Λευκωσία, 15 Σεπτεμβρίου 2018


 


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι