Δελτίο Τύπου


• Αβέρωφ Νεοφύτου: «Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας»


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ολοκληρώνει σήμερα το ταξίδι του και τον κύκλο συναντήσεων και επαφών που πραγματοποίησε στην Αυστραλία για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής του 1974 στην Κύπρο.


Με πρώτο σταθμό το Σύδνεϋ, ο κ. Νεοφύτου ως κύριος ομιλητής στην εκδήλωση καταδίκης που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Κοινότητα στο Σύδνεϋ, υπογράμμισε πως μόνο η επανένωση του τόπου και του λαού και η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, μπορούν να επουλώσουν τα βαθιά τραύματα που άφησε πίσω η μαύρη αυτή περίοδος της προδοσίας και του ξεριζωμού. Σημείωσε επίσης, πως διεκδικούμε το αυτονόητο, να ζούμε σε ένα φυσιολογικό κράτος, χωρίς προστάτες και εγγυητές, χωρίς κατοχικά στρατεύματα. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε και με τον Επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ.


Ακολούθως, ο κ Νεοφύτου μετέβη στην Αδελαίδα, όπου ήταν ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η κυπριακή κοινότητα και η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα, και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος τους ΔΗΣΥ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον ομογενή Βουλευτή Steve Georganas, μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας και με τον Πρόεδρο της Γερουσίας στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο της Νοτίου Αυστραλίας Andrew McLachlan και τα Μέλη της Γερουσίας Jing Lee και Ειρήνη Πνευματικού.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνέχισε τις επαφές του στην Μελβούρνη της Βικτωρίας, λαμβάνοντας μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολή του 1974. Ο κ. Νεοφύτου παρέστη στη λειτουργία και το μνημόσυνο που τελέστηκε για τους πεσόντες του 1974. Στη συνέχεια μαζί με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παναυστραλιακής Κυπριακής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΑΣΕΚΑ), εκπρόσωπους του Πολιτειακού Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης της Βικτώριας και άλλους επίσημους προσκεκλημένους, ηγήθηκε πορείας εκατοντάδων ομογενών, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ) για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.


Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη της Κυπριακής Κοινότητας για την πολύτιμη συμβολή και τον γνήσιο πατριωτισμό τους, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας, προκειμένου να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία, να τερματιστεί η κατοχή και να επιτευχθεί ο στόχος της επανένωσης της Κύπρου. Ο Προέδρος του ΔΗΣΥ ήταν ξεκάθαρος: όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας.


Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρέστη σε δείπνο που παράθεσε η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας προς τιμή της Κυπριακής Αντιπροσωπίας που επισκέφθηκε την Αυστραλία.


Λευκωσία, 23 Ιουλίου 2018


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι