Αβέρωφ Νεοφύτου: «Πολιτικό στοίχημα, του ΔΗΣΥ και εμένα προσωπικά, η περαιτέρω στρατηγική σχέση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ»


Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Ισραήλ.


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Υπουργό Άμυνας, Avigdor Lieberman, τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Συνεργασίας κ. Tzachi Hanegbi καθώς και με τον στενότατο συνεργάτη του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υφυπουργό του γραφείου του, κ. Michael Oren.


Οι επαφές και οι συναντήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο Ισραήλ, οι οποίες δεν περιορίστηκαν μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και με αξιωματούχους ευρύτερα του Εβραϊκού Κράτους, κρίνονται ως άκρως πετυχημένες και οι σχέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού με το κράτος του Ισραήλ εισέρχονται πλέον σε άλλη εποχή, όπου στόχος είναι η συχνή επαφή και η ανταλλαγή απόψεων μέσω επισκέψεων.


Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Έχουμε ολοκληρώσει την διήμερη επίσκεψη μας στο Ισραήλ. Μετά από τον κύκλο σημαντικών συναντήσεων από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, τον Πρόεδρο της Knesset, τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τρεις σημαντικούς Υπουργούς και πολλούς υπηρεσιακούς.


Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σημαντικό και κρίσιμο για την χώρα μας, η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ.


Για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό και για μένα προσωπικά είναι ένα πολιτικό στοίχημα η περαιτέρω στρατηγική σχέση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.


Η Κύπρος έχει πολλά να κερδίσει με αυτή την στρατηγική σχέση και θα προσπαθήσουμε να την ενδυναμώσουμε σε όλα τα επίπεδα».


Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Ισραήλ κ. Yuli-Yoel Edelstein, τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος παράλληλα μόλις χθες (24/6) εξελέγη Πρόεδρος του «Jewish Agency» κ. Isaac Herzog, τον ειδικό σύμβουλο του ισραηλινού ΥΠΕΞ για ενεργειακά θέματα κ. Ron Adam και την επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Θεμάτων κα Yael Ravia-Zadok.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση με τον κ. Herzog, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του Προέδρου ΔΗΣΥ και ο οποίος θεωρείται παραδοσιακός φίλος της Κύπρου λόγω και των ισχυρών δεσμών που διατηρεί η οικογένειά του με την Κύπρο (έχοντας παλαιότερα και περιουσία), συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται του σημαντικού ρόλου της εβραϊκής διασποράς τόσο στις ΗΠΑ όσο και ανά το παγκόσμιο, αφού το «Jewish Agency», του οποίου εξελέγη ο κ. Herzog Πρόεδρος, είναι το κύριο Σώμα των Εβραίων ανά το παγκόσμιο και σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό παγκοσμίως ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση του Ισραήλ.


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συνοδευόταν στο ταξίδι του από την Βουλευτή ΔΗΣΥ Λεμεσού κα Ελένη Σταύρου και τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κ. Αλέξανδρο Σίνκα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & MME ΔΗΣΥ
Λευκωσία, 25 Ιουνίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι