ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Δ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΔΗΣΥΗ επίσκεψη του προέδρου της παράταξής μας, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη.


Θέλουμε να επισημάνουμε την σημαντικότητα αυτής της επίσκεψης και των επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του κόμματος.  


Χθες ο κ. Νεοφύτου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin. Χαρακτηριστικό του κλίματος της συνάντηση ήταν και το θερμό καλωσόρισμα, όπου ο κ. Rivlin ανέφερε πως υποδέχεται τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σαν ένα πραγματικό φίλο του Κράτους του Ισραήλ και του Εβραϊκού λαού. Γνωρίζω τι πράττετε για έμας.


Ακολούθως σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμή του το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, ο επικεφαλής της Πολιτικής Διεύθυνσης του Ισραηλινού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ των τελευταίων χρόνων, τις υψηλού επιπέδου σχέσεις και επαφές μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.


Kατά τις συναντήσεις, αντικείμενο συζήτησης είναι οι διμερείς σχέσεις, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί των δυο χωρών αλλά και οι μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται μέσω της σύσφιξης των σχέσεων των δυο χωρών.


Σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Ισραήλ, με τον Υπουργό Άμυνας καθώς και με τον Υφυπουργό του Πρωθυπουργικού Γραφείου του κ. Νετανιάχου.


Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρούμε πολύ σημαντικές τις επαφές και συναντήσεις αυτού του επιπέδου. Η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων με τους σημαντικούς παίκτες τόσο στην περιοχή όσο και στον κόσμο κατατάσσουν την χώρα μας στους σοβαρούς συνομιλητές και εταίρους.


Προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις μας με τον άλλοτε ξεχασμένο γείτονά μας, το Ισραήλ.  


Ο Πρόεδρος του κόμματός, Aβέρωφ Νεοφύτου, μετά από τις ΗΠΑ και την Γαλλία, συνεχίζει στο Ισραήλ την εξωστρεφή πολιτική για τον τόπο μας.


Λευκωσία, 25 Ιουνίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι