Α. Ushpiz: Οι υψηλού επιπέδου επαφές και σχέσεις με την Κύπρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Εξωτερικής Πολιτικής του Ισραήλ των τελευταίων ετών


Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Alon Ushpiz προς τιμήν του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί των δυο χωρών όπως και οι σχέσεις Ισραήλ – ΕΕ αλλά και η οικονομική κατάσταση και προοπτικές που αναπτύσσονται μέσα από την σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέπτυξε παράλληλα την κατάσταση στο κυπριακό όπου σημείωσε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός για την υψηλή θέση στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών ως προς τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Ενδεικτικό τούτου, είναι και η δήλωση του κ. Alon Ushpiz, ο οποίος σημείωσε πως «οι υψηλού επιπέδου σχέσεις και επαφές με την Κύπρο αποτελούν σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων ετών».


Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν παράλληλα και οι επικεφαλής των Διευθύνσεων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Υποθέσεων Νότιας Ευρώπης όπως και εκπρόσωπος του Τμήματος Στρατηγικής του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συνόδευαν η Βουλευτής ΔΗΣΥ Λεμεσού κα Ελένη Σταύρου και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του κόμματος κ. Αλέξανδρος Σίνκα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & MME ΔΗΣΥ
Λευκωσία, 24 Ιουνίου 2018

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι