ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ


Συμπληρώνονται 68 χρόνια από την 9η Μαΐου 1950 όταν ο Μεγάλος Ευρωπαίος Οραματιστής Shuman έγραψε την γνωστή ομώνυμη Διακήρυξη.


Γιορτάζουμε αυτή τη Μέρα πρωτίστως γιατί είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά ταυτόχρονα γιατί χωρίς την  ιστορική πρωτοβουλία εκείνων των Εμπνευσμένων Ηγετών της Γηραιάς Ηπείρου, δεν θα υφίστατο σήμερα η ΕΕ και δεν θα διασφαλίζονταν τα πανανθρώπινα αγαθά της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Προόδου στη γηραιά ήπειρο.


Η Κύπρος, ως γνωστόν εντάχθηκε στην ΕΕ την 1η Μαΐου του 2004. Η ιδέα για ´Ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως ισχυρή πολιτική θέση και στόχος στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού στις 4 Ιουλίου 1976.


Είμαστε περήφανοι γιατί ηγήθηκε της εθνικής προσπάθειας για ένταξη στην ΕΕ ο Ιστορικός μας Ηγέτης Γλαύκος Κληρίδης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός . Καθοριστική ήταν και η συμβολή των Κυπρίων Πολιτών.


Η μεγαλύτερη εθνική επιτυχία για το τόπο μας υπήρξε η ένταξη μας στην ΕΕ. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μικρή μας πατρίδα εκτός αυτής της μεγάλης ισχυρής Ευρωπαϊκής Οικογένειας, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία ως ισότιμο μέλος, συναποφασίζει για τις πολιτικές που αφορούν ολόκληρη την ΕΕ και όλους τους Ευρωπαίους Πολίτες.


Από την ίδρυση μας, το 1976 μέχρι σήμερα, υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Ευρωπαϊκή Ιδέα γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι το παρόν και το μέλλον μας διασφαλίζεται και ισχυροποιείται εντός ΕΕ. Αγωνιζόμαστε καθημερινά, μέσα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, για να προωθήσουμε τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Αγωνιζόμαστε για να προωθήσουμε την επίλυση του εθνικού μας θέματος , με τη συμπαράσταση και στήριξη της ΕΕ, με βασικό γνώμονα τις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες.


Μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο και μέσα από τα Ευρωπαϊκά Όργανα και θεσμούς και αξιοποιώντας τους ισχυρούς δεσμούς με την Ευρώπη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δίνει καθημερινά τις μάχες για το Κύπριο Πολίτη και τη Κύπρο μας.


Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αναγνώριση των Ευρωπαϊκών Θεσμών και τούτο επιτεύχθηκε με την σκληρή δουλειά και την αξιοπιστία του Νίκου Αναστασιάδη καθώς και μέσα από την έντονη δράση και παρουσία του Προέδρου μας Αβέρωφ Νεοφύτου στη Μεγάλη μας Πολιτική Ομάδα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.


 Λευκωσία, 09 Μαΐου 2018


 

 


  

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι