Η ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι διεθνώς καθιερωμένη ως μέρα τιμής του κόσμου της εργασίας. Είναι πάντα μια ευκαιρία για να θυμόμαστε και να τιμούμε τη διαχρονική προσφορά του εργαζόμενου κυπριακού λαού στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.


 Χαιρετίζοντας την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εξαίρει τη συμβολή των εργαζομένων στην πρωτοφανή προσπάθεια εξισορρόπησης και διόρθωσης στρεβλώσεων που κατέβαλε τα προηγούμενα χρόνια η χώρα μας. Η σύνεση και η υπευθυνότητα, καθώς και η υπομονή και εγκαρτέρηση που επέδειξαν οι εργαζόμενοι, ήταν βασικός παράγοντας επιτυχίας αυτής της εθνικής προσπάθειας. Χωρίς αυτή την υπεύθυνη στάση και το φιλότιμο των εργαζομένων δεν θα είχαν αποτέλεσμα ούτε οι διορθωτικές κινήσεις ούτε οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση.


 Η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλουμε να συνεχίσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα τις πολιτικές ανάπτυξης όπως και τις μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε το πολιτικό σύστημα να ανταποκριθεί στις προσπάθειες και τις θυσίες των εργαζόμενων.


 Αυτή τη μέρα, έχοντας στο μυαλό μας ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που παρά τη θέλησή τους στερούνται τη δυνατότητα εργασίας, νοιώθουμε την ευθύνη να πολιτευτούμε κατά τρόπο που θα επιταχυνθεί και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα σε ένα υγιές και βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, έτσι που να εξαλειφτεί η κοινωνική πληγή της ανεργίας.


 Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως ένα κόμμα πλουραλιστικό και πολυταξικό, με στόχους συνυφασμένους με τις προσδοκίες και τα οράματα του λαού μας, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις προσπάθειες και τους αγώνες των εργαζομένων για την οικονομική και κοινωνική ευημερία όλων. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων, οι οποίες εδώ και δεκαετίες προέκυψαν μέσα από παραγωγικό διάλογο στο πλαίσιο ενός οικονομικού συστήματος που βασίζεται στις αρχές της ελεύθερης αγοράς με παράλληλη δράση κοινωνικής πολιτικής για τους οικονομικά ασθενέστερους, θα πρέπει και σήμερα να αποτελούν οδηγό των προσπαθειών μας.


 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & MME ΔΗΣΥ


Λευκωσία, 30 Απριλίου 2018


 


 


 

 


 


 

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι