Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης αναχωρώντας σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε ότι «θα έχει σειρά συναντήσεων με πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών και κομμάτων με στόχο την εξέταση της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και την προετοιμασία του προεκλογικού μανιφέστου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας  σε αυτή τη φάση των απ’ ευθείας συνομιλιών δεν θέλουμε εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κεφάλαιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «δεν έχω την εντύπωση ότι είπε κάτι ανάλογο. Αλλά εάν το εννοεί είναι σφάλμα» είπε, και πρόσθεσε πως αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται είναι πως «ίσως σε αυτό το στάδιο να μην απαιτείται».


«Κατά την άποψή μας, συνέχισε, η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ είναι εκ των ων ουκ άνευ, όχι μόνο γιατί αφορά την Ευρώπη η όλη λύση του Κυπριακού, η λειτουργικότητα του κράτους, η συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αλλά και γιατί ένας από τους λόγους ένταξης μας ήταν ακριβώς και οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, κάτι που δίνουν όπλα και θωρακίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και αυτά που επιδιώκουμε έτσι ώστε το κράτος μας να καταστεί πραγματικά ένα ευρωπαϊκό κράτος».


Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του ΚΕΒΕ και του Τουρκοκυπριακού Επιμελητηρίου, όπου υπογράφηκε συμφωνία για κοινό πρόγραμμα, στην παρουσία των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Πιστεύω ότι ανάλογες πρωτοβουλίες είναι σημαντικά χρήσιμες, δίνουν την ευκαιρία προβληματισμού για το μέλλον αυτής της πατρίδας σε όσους διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και την ανάπτυξη ιδιαίτερα μιας επανενωμένης πατρίδας μέσα από τη σταθερότητα που θα υπάρχει και ιδιαίτερα με την προνομιακή θέση που έχει η Κύπρος».


Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επενδύσεων στην Κύπρο από επιχειρηματίες του Κατάρ και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμος να έρθει σε ολομέτωπη σύγκρουση με τα άλλα κόμματα ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως «ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να συγκρουστεί με κανένα και ιδιαίτερα δεν είναι εναντίον των επενδύσεων από οπουδήποτε και εάν προέρχονται. Αυτό ήταν ξεκάθαρη θέση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου», είπε. Και πρόσθεσε πως «αυτό που υπερτόνισε ο . Νεοφύτου και έχει απόλυτο δίκαιο είναι ότι τα ίδια κίνητρα πρέπει να δίδονται και σε Κύπριους επιχειρηματίες ενώ ανάλογα μεγάλες επενδύσεις πρέπει να γίνονται μέσα από απόλυτη διαφάνεια έτσι ώστε να μην δημιουργούνται παρερμηνείες, παρεξηγήσεις, εσφαλμένες εικόνες ή και κίνδυνοι από την αδιαφάνεια».

Αναζήτηση Άρθρων

Κατηγορίες
Από
Μέχρι